امروزه به علت تراکم بیشتر جمعیت در کلان شهرها و رونق آپارتمان سازی مسبب تشدید آلودگی هوا و همچنین کوچکتر شدن واحد های ساختمانی شده است. به همین علت موجب نقل مکان به صورت موقت یا حتی دائمی برای تفریح یا فرار از آلودگی و همچنین آسایش بیشتر به اطراف یا شهرهایی با آب و هوای مناسب شده است. در این مواقع مراجعه کننده ویلایی آماده خریداری می کند که معمولا به صورت کامل باب میل خریدار نیست و نظرات و خواسته های خریدار را برطرف نمیکند، و یا زمین را خریداری کرده و با در نظر گرفتن سلیقه و انتظارات خود نسبت به شکل نما،داخل، روف گاردن و حیاط و… تلاش بر اجرا و پیاده سازی می کنند. این موضوع چالش های بسیار زیادی را برای سازنده در بر دارد، که در واقعیت این چالش ها برای فردی که تجربه و تحصیلات و تخصص این کار را نداشته باشد کاری بسیار مشکل و شاید با جرات باید آن را به عنوان کاری نشدنی نام برد.
این موضوع دلایل زیادی دارد:
- در نظر نگرفتن وجود مصالح، نسبت اقلیم منطقه
- در نظر نگرفتن طرح هایی که قابلیت اجرا ندارند
- در نظر نگرفتن مباحث ایمنی و ضوابط شهرداری
- پیدا کردن افرادی که بتوانند ایده کارفرما را اجرا کنند.
- اطلاع نداشتن از قیمت های تمام شده
- با مراجعه به دفاتر معماری و عمران شما یک نسخه گرافیکی و سه بعدی از ساختمان خود را می توانید ببنید و آن را کاملا بررسی کنید، که این موضوع برای کارفرما به صورت فردی قابل اجرا نیست و مجبور هستند که ایده های خود را فقط متصور شوند.
- در دفاتر معماری به دلیل تجاربی که سال ها کسب کرده اند، می توانند با استفاده از ضوابط برای استفاده متراژ مفید بیشتر از زمین شما ترفندهایی را پیاده کنند، این موضوع نسبت به هر زمین و سازه ایی متفاوت است.
مرحله بعدی، مرحله اجرا است (چه به وسیله خود، چه مهندسان).حتما به این نکته توجه داشته باشید که طراحی ۳ بعدی و واقع گرایانه، به مالک و سازنده دید بسیار بهتری از نسبت به شکل نهایی بنای خود میدهد و برش هامقاطع مختلف به صورت کامل به صورت نسخه پرینتی در اختیار کارفرما و اوستا کار ها (مخصوصا در نازک کاری) قرار داده میشود.
برای مثال وقتی گچ کار به صورت بصری، طرح نهایی و تایید شده کارفرما را می ببیند، گچ بری برای گچ کار راحت تر میشود. باید در نظر داشت مهندس معمار برش دقیق مقطعی گچبری ها را نیز به گچ کار میدهد.
این مثال کوچکی فقط در قسمت گچبری و گچ کاری در مرحله نازککاری است و این مثال در تمامی قسمت های ساختمانی بسط پیدا میکند.


طراحی نما ویلا
سبک های مختلفی برای طراحی ویلا از جمله رایج ترین آن ها یعنی مدرن، کلاسیک و نئوکلاسیک و … وجود دارد.
در هر کدام از این سبک های طراحی، نکات و دیتیل های اجرایی بسیار مهم است. این موضوع نیاز به دقت فراوان چه در طراحی چه در اجرا دارد.
در نما و طراحی ویلا توجه به موارد زیر حائز اهمیت است:
تناسبات بازشوها از جمله در و پنجره ها و همچنین سایبان ها
- ارتفاع سقف و جانمایی دیوارها
- جانمایی تیر و ستون ها
- انتخاب سازه متناسب با
- طرح انتخابی
- انتخاب مصالح و رنگ
- عناصر تزیینی
- جانمایی اتاق ها
- توجه به فضای های عمومی و خصوصی و نحوه ارتباط بین آن ها جانمایی آشپزخانه با نور مناسب و اوکابه متناسب با طرح.
طراحی ویلا مدرن
این سبک از طراحی با توجه به توجیه اقتصادی و با در نظر گرفتن به روز بودن و زیبایی نما مورد توجه عموم ایرانیان قرار گرفته است.
در اینسبک از طراحی ما شاهد بازی با نور و در برخی موارد ایجاد شکستگی در نما هستیم. نور و در کل پر نور بودن ویلا، یکی از عناصر مهم در طراحی مدرن ویلا به شمار میآید. به همینعلت شاهد پنجره های زیاد و قدی در این سبک از طراحی هستیم.
شاید برایتان سوال باشد که چرا نمای مدرن توجه زیادی از عموم را به خود جلب کرده است؟ پاسخ مشخص است، به علت فضای زیاد برای خلاقیت برای معماران محترم و همچنین، شیک بودن در عین سادگی، ایجاد تناسبات خاص و همچنین حائز اهمیت بودن عواملی چون احترام به محیط زیست و حتی در بعضی موارد حفظ درخت در سایت ساختمانی است که اگر به درستی طراحی صورت بگیرد زیبایی را دو چندان میکند.
طراحی ویلا کلاسیک
نما کلاسیک یکی از پرطرفدار ترین و محبوب ترین نوع ویلا و ساختمان است. این نما اغلب مورد توجه کارفرمایان سنتی و سازنده ها به علت تجملاتی تر بودن در عین ۳ ویژگی مهم ایستایی، کارایی و زیبایی قرار گرفته است. در طراحی این نما توجه به هندسه و ریاضی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. استفاده از مصالحی همچون سنگ در نما و دیوار ها و کف این ساختمان ها به وفور به چشم میآید
اگر بخواهیم به علت محبوبیت این نما بپردازیم باید بگوییم علاوه بر زیبایی و شیک بودن، فضایی گرم و جذاب با رعایت تناسبات ریاضی خاص انجام میپذیرد.


طراحی سازه ویلا
سازه ویلا به صورت های مختلفی از جمله فلزی، بتنی و حتی چوبی و… قابل اجرا میباشد. از طرفی محاسبات عمرانی و سازه ای هر کدام از این سازه ها، مختلف بوده و با توجه به معماری آن صورت میپذیرد.
اگرمی خواهید ویلا خاصی برای خود بسازید حتما به این نکته توجه داشته باشید، که حضور مهندس معمار همراه مهندس عمران و هماهنگی این دو عضو با مهندسان مشاور در قسمت تاسیسات برقی و مکانیکی امری ضروری است چرا که در هنگام طراحی با یکدیگر هماهنگیهای لازم را انجام می دهند و در صورتی که شما با دفاتر معماری و عمرانی جدا از یکدیگر کار کنید ممکن است ضررهای جبرانناپذیری به شما سازندگان و مالکان محترم وارد شود.


طراحی روف گاردن در ویلا
روف گاردن یکی از مواردی است که بیشتر به آن توجه میشود به علت اینکه پشت بام هر ساختمان و ویلا مرتفع ترین مکان هر سازه ای است به همین علت از منظره زیباتری برخوردار است. همچنین روباز بودن این فضا، زیبایی دو چندانی بعد از طراحی و اجرا در آن ایجاد میکند. در نهایت باعث ایجاد حس آرامش و آسایش برای شما و فراهم کردن فضایی برای تفریح با دوستان و آشنایان در این مکان میشود و حتی شما با قرار دادن باربیکیو و آلاچیق و ایجاد فضایی سبز میتوانید نهایت راحتی و لذت را در این مکان تجربه کنید.
بسیار مطالب مفیدی بود ممنون
سپاس
خیلی ممنون از همراهی شما