طراحی و اجرای معماری با سبک مینیمال

طراحی و اجرای معماری با سبک مینیمال

سبک مینیمال در معماری

دسترسی سریع به مطالب مقاله

طراحی و اجرای معماری با سبک مینیمال

تعریف مینیمال

مینیمالیسم یا ساده گرایی (Minimalism) در اصل یک مکتب هنری است که براساس ساده گرایی و بیان مطلب با کمترین جزئیات و کمترین پیچیدگی هنری و فلسفی می باشد. از نام های دیگر این سبک میتوان به کمینه گرایی، هنر کمینه، هنر موجز به انگلیسی abc art  و هنر Literalist art می باشد میخواهیم در ادامه مقاله به سبک مینیمال در معماری و اجرای آن و معرفی اجزای مختلف سبک مینیمال بپردازیم.

مینیمال در فضای سبز

سبک مینیمال در معماری

مینیمالیست در معماری (سبک مینیمال)، رسیدن به طراحی خوب از راه سادگی و دوری کردن از هر گونه تزیینات و تجمل است و با استفاده کمتر از عناصر نیز تاثیر بیشتری ایجاد کرد. این سادگی را می توان در تمامی قسمت های یک سازه معماری شامل شکل، فضا، مواد به کار رفته و رنگ به صورت کاملا مشهود مشاهده کرد. در مینیمال معماری همه اجزا در غایت صحت و دقت انتخاب می شوند. در هیچ چیزی زیاده روی نمی شود و همانطور که از اسم آن مشخص است تاکید این سبک بر ساده و بی آلایش بودن است. رنگ های مورد استفاده اغلب ممکن است سفید یا تیره روشن باشند یا در بعضی موارد از رنگ های درخشان و نمایشی استفاده گردد.

برای درک بهتر این موضوع بطور مثال در این سبک از مواد اضافی داخلی و خارجی در منحنی ها و زاویه های سازه تا جای ممکن جلوگیری می شود.

مینیمال سفید در طبیعت

برای درک بهتر مینیمال در معماری به تعاریف زیر توجه فرمایید.

۱- سادگی تا جای ممکن در فرم ساخت و عملکرد سازه.
۲- فضای بسیار باز، دلباز و غرق در نور.
۳- سادگی بسیار در جزییات بدون داشتن دکوراسیون و پیروی از سبک خاصی.
۴- استفاده هدفمند از مواد در قسمت های مختلف برای ایجاد جذابیت های دیداری در بافت و یا حتی شخصیت های خاص (مجسمه، تابلو و…) در فضا.

مینیمال در طبیعت

سادگی تا جای ممکن در سبک مینیمال

اکثر سازه های مینیمالیستی دارای نقشه های ساده با دسترسی مستقیم و متناسب هستند تا با استفاده از احجام بیرونی توانسته باشند کلیه نیاز ها را به سادگی برای کسانی که در این سازه ها سکونت دارند را فراهم کند. برای مثال دید پنجره ها و درب ها و پنجره های بدون کرکره و پرده در طراحی سازه ساختمان ها خودنمایی می کند و به طور کلی این موضوع باعث می شود یک طرح ساده از نمای ساختمان داشته باشیم.

فضای بسیار باز ، دلباز ، و غرق در نور در سبک مینیمال

اصلی ترین و دوست داشتنی ترین خصوصیت سبک مینیمال داشتن فضا های باز و پر از نور می باشد. استفاده از نور طبیعی تا جای ممکن در طراحی کمک می کند فضای زیباتری از نور غیر طبیعی داشته باشیم. بهترین بخش خانه برای این موضوع معمولا معمارهای سبک مینیمال فضای بین آشپزخانه و پذیرایی در نظر میگیرند که همواره سعی شده است هرچه بیشتر فضا باز تر و پر نورتر در باشد.

مینیمال حرفه ای

خطوط دیداری گسترده، زیبا شناسی بی نظیر در طراحی مینیمال از خصوصیات خاص دیگر این سبک معماری دانست. دکوراسیون داخلی به طور مثال در این سبک مبلمان در داخل سازه می تواند شما را به داخل اتاق ها و خانه راهنمایی کنند و همین خصوصیت به ظاهر ساده باعث می شود تا فضا ها از معماری و یا حتی روانی راه تنفسی داشته باشند و راه ها بازتر و راحت تر به نظر برسد.

شاید به طور کلی در دیدگاه دیگران سبک مینیمال سازه باعث بی روحی فضا شود اما با گذاشتن چند قسمت رنگی در دیواره های داخلی سازه ( الخصوص رنگ های گرم مانند قرمز، نارنجی و …) تابلو های نقاشی رنگارنگ و یا حتی استفاده از لامپ هایی با طیف رنگی زرد می تواند از بی روح شدن فضا تا حدود زیادی جلوگیری کند.

پوشش ساده دیوار ها بدون پیچیدگی در سبک مینیمال

در طراحی سبک مینیمال از دیواره های ساده اما مقاوم در برابر دما، رطوبت و … استفاده می کنند که به طور کلی زیبایی آن در ترکیب بندی و ایجاد بافت یکنواخت است و همواره در تلاش برای جذب ناظران در خارج سازه می باشد.

مینیمال سفید

کمترین جزییات دکوراسیون داخلی در سبک مینیمال

معمولا در اکثر طرح های سبک مینیمال معماری برای دکوراسیون جایگاه ای در نظر گرفته نمی شود. به طور مثال برای داشتن مبلمان، کابینت آشپزخانه، پله ها و دیگر نیاز های ساختمان همیشه تلاش می شود تا در صورت لزوم کمترین جزئیات برای آنها مصرف شود تا محیط سازه به راحتی قابل شناخت و شناسایی باشد. مثال دیگر برای این موضوع در طراحی آشپزخانه سعی می شود تا از تخته های صاف چوبی به جای پنل هایی با ساختار فریبنده، پیچیده و طرح دار استفاده شود. در بخش طراحی نمای ساختمان ها همیشه سعی می شود تا جزییات غیر ضروری کاسته ولی در عوض پنجره ها، درب ها، نورگیر ها و…. بزرگتر و واضح تر باشد. شاید بتوان گفت در اکثر موارد این سبک از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد اما این موضوع باعث نمی شود که از متریال و تکسچر های با کیفیت پایین استفاده شود.

معماری مینیمال قهوه ای

سبک معماری مینیمال در ایران

در سال های اخیر در کشور ایران سبک مینیمال و مینیمالیسم به عنوان یک فلسفه طراحی و سبک زندگی بسیار محبوب شده است. شاید برای شما این سوال مطرح شود که چرا این سبک در سال های اخیر اینقدر خواهان دارد بی شک طراحی بی ریا و بدون اغراق جزئیات واضح، ساده و آشکار متریال به کار رفته ساده از دلایل اصلی این موضوع دانست و می توان گفت باعث به وجود آمدن لذت در سازه های مینیمالیستی دانست.

می توان تاکید کرد خصوصیات ساده و بی آلایش در سبک معماری مینیمال زیبایی و حس گرمی خاصی به موجود می آورد که برخی از این طرح های داخلی مورد تحسین بسیاری از طراحان معروف جهان قرار گرفته است.

5 1 امتیاز
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
طرح سه بعدی سازه چادری
تعرفه نصب سازه چادری
شرکت معماری و عمرانی

انواع سازه های چادری

سازه های چادری امروزه، از سیستم های سازه ای تکنولوژیکی هستند که علاوه بر زیبایی و دوام به دلیل وزن کم شان، رفتار مناسبی در

ادامه مطلب
نکات بازسازی منزل
مهندسین آنامیس

ده نکته بازسازی خانه

تیم مهندسی آنامیس کلیه امور بازسازی در تهران و اطراف تهران را از طراحی سه بعدی تا اجرا با بهترین قیمت ها انجام می دهد.لازم

ادامه مطلب