انواع سازه های چادری

انواع سازه های چادری

طرح سه بعدی سازه چادری

دسترسی سریع به مطالب مقاله

انواع سازه های چادری

سازه های چادری امروزه، از سیستم های سازه ای تکنولوژیکی هستند که علاوه بر زیبایی و دوام به دلیل وزن کم شان، رفتار مناسبی در برابر بار جانبی زلزله دارند و می توانند به عنوان یک گزینه موثر در طراحی معماری در مناطق لرزه خیز به کار گرفته شوند. در واقع سازه های چادری از دسته سازه های کششی می باشند که عموما متشکل اند از پوسته نازک پیوسته (چادر) با عملکرد کششی و یک سری اعضا مانند دیرک یا قوس با عملکرد فشاری که بار های وارد بر پوسته چادری را به زمین منتقل میکنند در سازه های با دهانه های بزرگ و یا سازه هایی که تحت بار های بزرگ قرار میگیرند،لازم است از کابل های فولادی برای انتقال اصلی بار های کششی استفاده نمود که این کابل ها می بایست در سطح چادر با آرایش مناسب قرار گیرند و چادر فاصله بین آن ها بپوشاند.

اجرای سازه چادری

طراحی منظر و چگونگی اجرای آن !

درباره سازه های چادری بیشتر بدانیم !

با توجه به امکان طراحی سازه های چادری با دهانه های خیلی بزرگ، وزن سبک و نیمه شفاف بودن مصالح تشکیل دهنده پارچه، سازه های چادری انتخاب مناسبی جهت پوشش سقف سازه های ورزشگاهی و سایر سالن های بزرگ می باشد. در سازه های چادری، فرم معماری و رفتار سازه ای بر هم منطبق می باشند، لذا جهت طراحی فرم معماری این سازه ها درک رفتار پوسته چادری در برابر بار های وارده و شناخت دقیق این بار ها ضروری می باشد.

نحوه طراحی

یکی بودن ظاهر بصری و رفتار سازه ای سازه های چادری در برابر بار های وارده به حدی است که امروزه بیشتر با نرم افزار های طراحی سازه های پارچه در نرم افزار اتوکد بر اساس روش فرم یابی عمل می کنند.

بدین ترتیب که نرم افزار با دریافت ابعاد و دهانه های طراحی، محل و نوع تکیه گاه ها و نیز میزان بارهای وارد بر سازه به طور اتوماتیک و خودکار فرم معماری سازه چادر انعکاس دقیق رفتار سازه ای سازه چادری در برابر بار های وارده و شرایط تکیه گاهی می باشد و بدون درک رفتار سازه ای آن امکان طراحی و حدس فرم نهایی و شرایط لبه های آن امکان پذیر نیست. امروزه نرم افزار های متعددی برای طراحی و محاسبه سازه های غشایی مطرح شده اند که اساس کار همه آن ها بر فرم یابی سازه های غشایی با توجه به بارگذاری و تکیه گاه های تعریف شده می باشد. طراحی سطوح منحنی این سازه ها می تواند بر اساس مش بندی باشد.

اجرای سازه چادری

اجزای سازه های چادری

شالوده

شالوده از نوع عمیق یا سطحی بر اساس سازه پوسته ای و مطابق با نقشه های اجرایی در سازه چادری می باشد. میلگرد مصرفی در شالوده از نوع  A-III مطابق استاندارد ایران و تنش جاری شدن حداقل Kg/cm2 ۴۰۰۰  می باشد.

بتن مصرفی از نوع C35 مطابق رده بندی آیین نامه بتن ایران و دارای عیار حداقل 350 Kg  سیمان در متر مکعب می باشد. حداقل مقاومت استوانه ای ۲۸ روزه نمونه اخذ شده نباید از 210 Kg/cm2  کمتر باشد. بارگذاری سیستم شالوده حداقل ۲۱ روز پس از بتن ریزی امکان پذیر است. نوع سیمان مصرفی براساس مشخصات فنی مندرج در نقشه فنی و اجرای انتخاب می گردد.

سازه فولادی

سازه فولادی (سازه چادری) به صورت سازه جوشی با اتصالات پیج و مهره ای یا جوشی است که از فولاد ST-37  ساخته شده است. کلیه محاسبات فنی بر اساس مبحث دهم است. با توجه به محل احداث سیستم پارچه ای اسکلت فلزی با رنگ اپوکسی یا گالوانیزه پوشش خواهد شد.

پارچه در سازه های چادری

امروزه پارچه به کار رفته در ساخت این نوع سازه اغلب از انواع مصالح مانند PVC, ETFE ,HDPE (پلی اتیلن سنگین) و PTFE  می باشند. پارچه های از جنس PVC که رایج ترین نوع پارچه های به کار رفته در این نوع سازه می باشند معمولا با پوشش ضد آب و ضد آتش پوشانده می شوند و عمر مفیدی بالغ بر ۲۰ سال دارند. فایبر گلاس پوشیده شده با PTFE دیگر جنس پارچه است که بیشترین دوام را نسبت به سایر مصالح چادری دارد. این پارچه در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید مقاومت مناسبی دارد و ضد آتش می باشد و عمر مفیدی بالغ بر ۳۰ سال دارد. ETFE نیز یکی دیگر از مصالح به کار رفته در ساخت سازه های چادری می باشد که با وزنی حدود ۱٪ شیشه، مانند شیشه شیشه شفاف و نور گذاران می باشد و عمر مفیدی حدود ۲۰ سال دارا می باشد.

پارچه های مورد استفاده در این سازه چه از نظر زیبایی شناسی و چه از نظر عملکرد با کلیه مصالح متعارف و متداول در صنعت ساختمان می باشد. سازه های کششی به خاطر خواص فیزیکی و شکل هندسی شان نیز از دیگر سازه های متمایز اند و میتوانند به عنوان سازه های موقت، دائم یا با قابلیت جا به جایی استفاده شوند. این سازه ها سبک، زیبا، نیمه شفاف، دارای طول عمر زیاد و گاه اقتصادی می باشند.

سازه چادری

اتصالات سازه های چادری

با توجه به محل احداث این نوع سازه، نوع اتصالات انتخاب می گردد. در محیط های خورنده از اتصالات Stainless Steel  و در سایر موارد از اتصالات گالوانیزه استفاده می گردد. اتصالات فلزی چادر ها نمی تواند تیز گوشه یا به صورت مستقیم باد حتما باید اتصالات منحنی یا قوسی یا کمانی از دایره طراحی شوند زیرا منحنی چادر به سمت داخل است اگر اتصالات صاف باشد برش ایجاد می شود. (برای سقف سوله و انبار ها و… به جای ورق گالوانیزه استفاده می شود) سایر اتصالات در یاد شده معمولا با استفاده از پیچ و مهره می باشد.

4.7 3 امتیاز ها
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
زهرا ابراهیمی
زهرا ابراهیمی
2 years ago

خیلی مقاله مفیدی بود ممنون.

شرکت معماری و عمرانی
شرکت معماری و عمرانی
پاسخ به  زهرا ابراهیمی
1 year ago

ممنون بابت همراهیتون

تست مقاومت بتن
بتن پس کشیده
شرکت معماری و عمرانی

مفهوم پیش تنیدگی در عمران

بتن پیش تنیده پیش تنیدگی دارای مفهومی عام می باشد که در حوزه های گوناگون مهندسی و صنعت کاربردی وسیع دارد. به عنوان مثال یک

ادامه مطلب

بازسازی ساختمان

تیم مهندسی آنامیس کلیه امور بازسازی ساختمان در تهران و اطراف تهران را از طراحی سه بعدی تا اجرا با بهترین قیمت ها انجام می

ادامه مطلب
طراحی منظر حرفه ای
طراح منظر
شرکت معماری و عمرانی

طراحی منظر و نحوه اجرا

تعریف طراحی منظر طراحی منظر همانطور که از اسمش پیداست به طراحی فضاهای با کاربری باغ، حیاط، ویلا، مجتمع های مسکونی و تفریحی، حیاط خلوت

ادامه مطلب