شیشه و پنجره در صنعت ساختمان سازی

شیشه و پنجره در صنعت ساختمان سازی

پروفیل پنجره

دسترسی سریع به مطالب مقاله

شیشه و پنجره در صنعت ساختمان سازی

شیشه شیشه جسمی است سخت که در طبقه بندی اجسام، سختی آن در ردیف هشتم قرار دارد و همه اجسام بجز الماس را خط می اندازد. وزن مخصوص شیشه ۲.۵ گرم بر سانتیمتر مکعب بوده و بسیار ترد و شکننده است.

مواد و اجزای اصلی مولد شیشه، به طور عمده شامل سیلیس (sio2) و کربنات سدیم یعنی بی کربنات دو سود (NaCO3) و آهک (CaO) است. شیشه در اصل سیلیکات بی کربنات دو سود آهک است. اگر ماسه سیلیسی و بی کربنات دو سود را یکدیگر مخلوط کرده و ذوب کنیم، سیلیکات سدیم که ماده ای شیشه مانند و محلول در آب است، بدست می آید. افزودن آهک به این ماده، قابلیت انحلال آن کاهش می دهد، لذا میزان کافی آهک، قابلیت انحلال آن را کاهش می دهد و در برابر عوامل جوی مقاومت خوبی بدست می آورد.

تکنولوژی زمینه اجرا و ظهور ایده های معمار را فراهم می کند لذا استفاده از شیشه معمولی (غیر سکوریت) در ساختمان های بلند مرتبه در صورت بروز حادثه اعم از طبیعی مانند زلزله یا حوادث ناشی از دخالت بشر، خطر آسیب دیدگی جدی و حتی مرگ به همراه دارد، چرا که شیشه شکسته شده به صورت قطعات بزرگ در هوا شناور می شود و شعاع زیادی را در معرض خطر قرار می دهد.

به کارگیری شیشه های سکوریت به علت ریزش پای ساختمان خطرات احتمابی را به حداقل ممکن کاهش می دهد. امروزه شیشه ها به سمت خاصیت پلاستیکی میل پیدا کرده اند. محصول به دست آمده چیزی بین شیشه و پلاستیک است یعنی همزمان شفافیت و ترد بودن شیشه و انعطاف پذیری پلاستیک را دارد لذا در اثر انفجار خود را جمع (محدب) می کند و از فریم خود خارج می شود و چون وزن آن کم است نیرو روی سطح پخش می شود، تلفات و آسیب جزئی خواهد بود. شیشه معمولی باعث انتقال گرما و سرما می شود لذا برای جلوگیری از انتقال حرارت باید از انواع شیشه های دوجداره استفاده نمود.

شیشه های دوجداره

امروزه یکی از اصلی ترین نگرانی ها در امر ساختمان، اتلاف انرژی می باشد که بخش قابل توجهی از آن از طریق در و پنجره های غیر استاندارد صورت می پذیرد لذا متخصصین امر در تلاش بوده اند تا بتوانند اتلاف انرژی از طریق پنجره ها را به حداقل رسانده و بعلاوه از ورود صداهای محیط بیرون به داخل ساختمان جلوگیری نمایند. در و پنجره های آلومینیومی و U.P.V.C زیبا، سبک و سازگار با شرایط مختلف محیط زیست می باشند.

مطالعات فنی بیانگر آن است که استفاده از این نوع باعث کاهش حجم تاسیسات مرکزی برودتی و حرارتی به یک سوم می گرد. این امر صرفه جویی قابل توجهی را به خصوص در پروژه های انبوه ایجاد کرده به نحوی که هزینه استفاده از این سیستم از محل صرفه جویی کاهش هزینه تاسیسات مرکزی تامین می گردد.

پنجره دو جداره

تاریخچه پیدایش

استفاده از شیشه توسط رومی ها در حدود هزار سال قبل از میلاد مسیح رایج بوده است و استفاده عمومی از آن نیز به حدود ۲۰۰ سال قبل باز می گردد که از آن زمان شیشه ها با ابعاد مختلف وارد زندگی عموم مردم گردیدند. در سال ۱۸۶۵ میلادی صاحب یک مغازه شیشه فروشی در شهر نیویورک با ابتکار خویش حق ثبت و امتیاز بهره برداری از شیشه های عایق دوجداره غیر نفوذ در ایالت متحده را بدست آورد او با مطالعه و آزمایش اثبات کرد که با استفاده از شیشه های دو جداره می توان از خروج گرما و سرمای داخل ساختمان به خارج جلوگیری کرد و هوای داخل محیط را بهتر محافظت نمود. پنجره های دارای دو یا چند جداره استاندارد، از اتصال دو یا چند شیشه که به طور موازی در مقابل یکدیگر برای یک چهار چوب پروفیل آلومینیومی قرار گرفته اند تشکیل شده است.

سابقه ساخت در پروفیل ایران

در ایران اولین بار در اواخر دهه ۵۰ واحد تولید پروفایل و ساخت درب و پنجره پی وی سی احداث گردید و با اینکه در سال های بعد واحد های تولیدی دیگری در این زمینه احداث گردیده است لکن به دلایل مختلف واحد های موجود از تکنولوژی پیشرفته کنونی برخودار نبوده و حجم عمده پروفیل مصرفی مونثاژ از منابع خارجی تامین می گردد.

با عنایت به نیاز کشور به واحد های مسکونی، تجاری و اداری و اهمیت به کارگیری مصالح مناسب و همچنین تاثیر مثبت پنجره های پی وی سی با شیشه دو جداره در بهینه سازی انرژی هم اینک ایجاد واحد های تولید پروفیل UPVC و ساخت درب و پنجره UPVC و شیشه های دو جداره بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. امروزه دیوارهای خشتی و گلی سنتی جای خود را به دیواره های شیشه ای مرتفع براق و درخشان داده اند. این سطوح زیبای رنگ به گونه ای طراحی و اجرا شده اند که به خوبی می توانند در برابر سرما و گرمای محیط خارجی مقاومت کرده و ضمن حفظ زیبای محیط، آسایش و اطمینان را برای استفاده کنندگان به ارمغان آورند. در صنعت معماری نوی، دیوارهای ساخته شده از جنس شیشه های رنگارنگ رفلکس مورد علاقه و توجه زیاد استفاده کنندگان قرار گرفته است.

امروزه استفاده نامناسب از منابع انرژی می تواند صدمات جبران ناپذیری را به چرخه اقتصادی وارد نماید. در این خصوص بخش ساختمان با داشتن سهم حدودا ۳۵ درصدی در مصرف انرژی یکی از صنایعی است که سهم بالایی را در این زمینه به خود اختصاص داده است. حدود ۳۰٪ از اتلاف انرژی در ساختمان از طریق پنجره ها صورت می گیرد که این مسئله استفاده از پنجره و شیشه های عایق را ضروری می نماید. در راستای کاهش مصرف انرژی و تشویق مصرف کنندگان به استفاده از مصالح ساختمانی مناسب، در سال اخیر اقدامات متعددی توسط سازمان های ذی ربط آمده است.

ساخت پروفیل های آلومینیومی با توجه به طراحی ساختار اجزای داخلی این محصولات، یکی از بزرگ ترین موفقیت های طراحان و کارشناسان در امر ساختمان می باشد. پروفایل های آلومینیومی ترمالبریک (عایق) و U.P.V.C می تواند تا ۷۰٪ از اتلاف انرژی و تا ۵۰٪ از ورود سرو صدای اطراف ساختمان جلوگیری نماید.

شیشه دوجداره مجموعه ای شامل ترکیب دو یا چند شیشه می باشد و شامل یک فاصله پر شده با مواد جاذب رطوبت و نیز درزگیر تکی یا دوتایی دارد. در فضای بین شیشه ها هوا یا گازهای خاص بودن رطوبت با فشاری تقریبا مساوی فشار هوای بیرون وجود دارد. در شیشه های دوجداره غالبا از اسپیسرهای آلومینیومی استفاده می شود که درون اسپیسر را با ماده رطوبت گیر پر می کنند که این ماده سبب جذب رطوبت هوای مابین دو شیشه می گردد و توسط مواد درزگیر مناسب، کاملا آب بندی شده است و در داخل فاصل های استاندارد از مواد جاذب رطوبت استفاده می گردد. در شیشه های دوجداره می توان از انواع شیشه های معمولی، رنگی رفلکس، لمینت و سکوریت استفاده کرد.

شیشه های دوجداره در کنار ایجاد آرامش و آسایش ما، در طول سال مقدار ملاحظه ای انرژی را نیز ذخیره می کند. این نوع حدود ۴۵ الی ۵۰ درصد بیشتر از شیشه معمولی مصرف انرژی را کاهش می دهد. در صورت استفاده از شیشه دو جداره و پنجره های عایق می توان در ازای هر متر مربع شیشه دو جداره به میزان ۴۰ متر مکعب گاز در سال صرفه جویی نمود. در کنار صرفه جوئی انرژی، شیشه های عایق دارای تاثیر زیادی در حفاظت فرش ها و پارچه های داخل خانه در برابر فرسودگی با جذب بخش مهمی از اشعه ماورانی بنفش خورشید می باشند.

تولید شیشه های دو جداره با دستگاه های تمام اتوماتیک انجام می شود. نحوه پر کردن گاز فرئون بین دو جداره شیشه کار مهمی است و این لایه اجازه نمی دهد تبادل گرما و سرما انجام گیرد. مکنده های اتوماتیک لاستیکی، شیشه را از حالت عمودی به افقی بلند می کند.

تمام برنامه ریزی ها با اپراتور ها و کامپیوتر انجام می شود و تنظیم خطوط برش لیزری است (شیشه را لب پر نمی کند) در ابعاد مورد نظر برش داده می شوند. شیشه روی غلتک ها می چرخند تا گوشه ها چک گردد مشکلی باشد، برطرف شود. پروفیل با مته سوراخ هایی برای پیج کردن ایجاد می شود. و سپس شیشه پرداخت می شود و جای دستگیره بریده و آماده می گردد. قاب دور شیشه دو جداره ها خم می شود و این عمل با زوایای مشخص، با دستگاه انجام شده و بعد از آن با تزریق ماده شیمیایی انجام می گیرد و این تزریق، فریم را ایزوله (عایق) می کند و خلل و فرج هوایی را می بندد و سپس گوشه های قائم را کنترل می کنند و شیشه روی فریم نصب می شود.

سپس لایه دوم به لایه اول چسبانده می شوند به این طریق که دور تا دور شیشه به طور اتوماتیک توسط دستگاه چسب زده می شود. این چسب باعث حفظ فاصله بین دو شیشه نیز می گردد در نتیجه لایه اول و دوم شیشه روی هم قرار می گیرند و فضای بین دو شیشه را با گاز پر می کنند.

سپس لاستیک به عنوان ضربه گیر دور تا دور شیشه چسبانده می شود تا شیشه نشکند. این لاستیک خاصیت ارتجاعی و انعطاف پذیری دارد و بعد از این مرحله شیشه آماده استفاده است و می توان آن را به محل اجرا منتقل کرد. نسبت بهینه فاصله بین شیشه ها حداکثر ۱۰ میلی متر است اگر چه این فاصله متغیر است ولی اگر بیشتر از این مقدار شود، نتیجه عکس حاصل می شود. این شیشه ها محدودیتی در گذر نور ندارند و اگر بخواهیم از شدت نور بکاهیم می توان از شیشه های دودی و رفلکس استفاده نمود. شیشه های دو جداره محدودیتی برای طراحی نیز ایجاد نمی کندد. اندازه استاندارد این جنس به دلیل سهولت حمل و نقل 1/80×2/00 متر است. رنگ آن توسط اسید فلوئور سفید و توسط کبالت سبز می شود.

پنجره دو جداره

مزایای استفاده از این نوع پنجره

  • صرفه جویی در مصرف انرژی
  • کاهش آلودگی صوتی
  • مقاوم در برابر اشعه ماورای بنفش
  • حذف اثرات مخرب اشعه UV
  • کاهش آلودگی هوا
  • کاهش تابش سرد
  • هوا بندی کامل
  • تنوع در طرح و نوع بازشوها
  • تقویت مضاعف با استفاده از پروفیل گالوانیزه

کاهش آلودگی صوتی : میانگین شدت سر و صدا در محیط های معمولی زندگی در شهرها حدود ۶۰ تا ۷۰ دسی بل (db) می باشد، از لحاظ علمی سر و صدا با شدت ۶۰ db به عنوان صداهای مزاحم و گوش خراش و با شدت ۹۰ db به عنوان ناقض کننده شنوایی و با شدت ۱۲۰ db را عبور کننده از حد آستانه احساس و خطرناک و کشنده تلقی می نماید.

در صورتی که اندازه سطح صداهای مطلوب و در مکان های مختلف به شرح زیر می باشد:

  • در آپارتمان ها و مجتمع های مسکونی حدود ۲۵ تا ۳۵ db
  • در بیمارستان ها و کتابخانه ها و … حدود ۲۰ تا ۲۵ db
  • در دفاتر اداری و تجاری و … حدود ۲۵ تا ۴۰ db

با استفاده از شیشه های دو جداره، سطح صدا را از ۲۹ تا ۳۱ db می توانیم کاهش دهیم.

شیشه هوشمند ( اسمارت گلس )

در کنار مزایای که استفاده از شیشه در طراحی ساختمان ها به دنبال دارد، ورود گرما و اشعه ماورای بنفش به داخل ساختمان از معایب استفاده از شیشه های معمولی می باشد که برای جلوگیری از آن، تعبیه انواع سایبان ها و سیستم های تهویه عملی پر هزینه می باشد.

شیشه های هوشمند، استفاده از تکنولوژی های نوین را در جهت جلوگیری از ورود بی رویه نور خورشید و اشعه ماورای بنفش به داخل ساختمان فراهم می کنند. این شیشه ها که غالبا با قطع و وصل جریان برق کار می کنند، این قابلیت را دارند که در موقع نیاز به صورت مات عمل کرده و از ورود نور خورشید به داخل ساختمان جلوگیری کنند. کاربرد دیگر شیشه های هوشمند در معماری داخلی و برای استفاده در فضاهای نیمه خصوصی است که لازم است در ساعاتی از شبانه روز به صورت غیر قابل دید و در ساعاتی شفاف و قابل رویت باشند. در ادامه انواع شیشه های هوشمند به کار رفته در صنعت ساختمان معرفی می شوند.

شیشه های الکتروکرومیک

رنگ و میزان نور گذاری مصالح الکتروکرومیک، به هنگام اتصال به جریان الکتریسیتیه تغییر می کند. دلیل این امر آن است که هنگامی که برخی مواد به درجه مشخصی از اکسیداسیون می رسند، اتم هایشان یکدیگر را به وسیله ی الکترون ها پوشش می دهند و فضاهای خالی قبلی بینشان را پر می کنند و آن را مات می کنند. یکی از مصالحی که در این شیشه ها به کار می رود، تری اکسید تنگستن می باشد که دارای رنگ زرد می باشد که موجب بروز تم زرد رنگ به هنگام عدم شفافیت می شود. این شیشه ها در حالت عادی شفاف و نور گذران می باشند اما با اعمال ولتاژ معکوس تنها بخشی از نور و گرما از شیشه عبور می کند و لذا تصویری مات و نیمه شفاف از فضا به دست خواهد آمد.

شیشه های ذرات معلق

در این روش یک فیلم نازک از ذرات معلق درون مایعی، بین دولایه شیشه شفاف و نورگذران قرار می گیرد که در حالت عادی این ذرات معلق به صورت نامنظم نسبت به هم قرار گرفته اند و نور را جذب می کنند (اجازه عبور نور را از خود نمی دهند). هنگامی که جریان الکتریستیه به این سیستم متصل می شود، این ذرات معلق در یک آرایش منظم قرار گرفته و اجازه عبور نور را می دهند. در این روش میزان تغییر رنگ و گذردهی نور با تغییر میزان جریان عبوری از سیستم قابل تغییر می باشد. بدین معنی که هر قدر جریان عبوری از سیستم افزایش یابد، آرایش ذرات معلق منظم تر شده و لذا نور بیشتری از خود عبور می دهند.

شیشه های کریستالی مایع متفرق پلیمری

در این روش یک مایع نورگذران و یک ماده پلیمری در بین دو صفحه شیشه ای به صورت یک فیلم نازک قرار می گیرند. در این جا هم قبل از عبور جریان الکتریسیته شیشه حالت مات داشته و به دلیل آرایش پلیمری داخل فیلم، نور را از خود عبور نمی دهد. اما هنگامی که جریان الکتریستیه به سیستم متصل می شود، آرایش ماده پلیمری تغییر کرده و اجازه عبور نور را از شیشه می دهد.

شیشه های خود تمیز شونده با فناوری نانو

امروزه پیشرفت فعالیت ها در حوزه نانو مواد با پشتوانه و سرمایه های روز افزون مالی دارد. عمومی شدن بحث فناوری نانو و سوددهی بالای آن ها موجب شده تا بیشتر محققان در زمینه گسترش کاربردهای فناوری نانو به کار خود ادامه دهند. نیروی محرکه همه این فعالیت ها، گسترش مداوم نانو مواد به علاوه خصوصیات و قابلیت های جدید که کشف شده است.

شیشه های خود تمیز شونده (فتوکالیتی + آب دوستی) از سال ۲۰۰۲ در بازار در دسترس بوده اند و هر روز نیاز و تقاضا استفاده از آن شیشه ها افزایش می باید که برای عمل خود تمیز شوندگی این شیشه ها نور UV به عنوان یک پیش فرض لازم است و با توجه به اینکه طرح در منطقه ای با دریافت زیاد تابش خورشیدی واقع است، این شیشه ها گزینه مناسبی برای استفاده در سطوح خارجی می باشند با اعمال پوشش خاص (اکسید تیتانیوم) و به کارگیری UV که در بخشی از نور خورشید وجود دارد، تشکیل اکسیژنی فعال بر روی سطح شیشه تسریع می گردد

این اکسیژن به لکه های چربی آلی روی سطح شیشه حمله کرده و با تجزیه سطح تماس بین شیشه و چربی، چسبندگی کاهش می یابد و چربی می تواند بهتر شسته شود بنابراین چربی به طور کامل خارج می شود به طور طبیعی شیشه هایی با ترکیبی از خواص فوتوکاتالیتی و آب دوستی تحت عنوان شیشه های خود تمیز شونده نامیده می شوند.

تماس با گروه عمرانی

مزایا و ویژگی های شیشه های خود تمیز شونده :‌

۱- پس زدن آب و روغن از روی سطوح

۲- عدم چسبیدن آلودگی و کثافات بر روی سطوح

۳- پاک شدن گل و لای به وسیله آب باران

۴- عدم رسوب گرفتن سطوح

۵- ممانعت از خوردگی سطوح

۶- افزایش استحکام و مقاومت در برابر خش افتادگی

۷- جلوگیری از تشکیل اثر انگشت

۸- تا ۲۰٪ روشن تر و شفاف تر می شود.

۹- تا ۳۰٪ یکنواخت تر می شود.

۱۰- کاهش انتقال صدا تا ۲۴٪ در مقایسه با مدل های معمولی

۱۱- کاهش مقدار عبور اشعه ماورای بنفش کاهش اثرات مضر آن بر پوست انسان

۱۲- تا مدت زمان طولانی تمیز باقی می ماند.

شیشه های ایمنی

شیشه های ایمنی نوعی از شیشه هستند که بر خلاف شیشه های معمولی، به سختی می شکنند و در مقابل نیروی های ناشی از ضربه، انفجار، باد و زلزله مقاومت نموده و یا در صورت شکستن به تکه های بسیار کوچکی تبدیل می شود که حالت پلاستیکی داشته و برندگی شیشه های عادی را ندارند و به همین دلیل خسارات جانی و مالی حادثه را به حداقل می رسانند. این شیشه ها پس از فرایند سخت سازی ۵ الی ۶ برابر نسبت به شیشه های معمولی مقاوم تر می شوند. ایجاد تغییرات بعدی روی شیشه های ایمنی دشوار و در اکثر مواقع غیر ممکن است، لذا در تهیه نقشه مورد نیاز بایستیی دقت کافی به عمل آید.

در ضمن حین انجام پروسه سخت سازی این قابلیت وجود دارد تا محصول به شکل خم استوانه ای نیز باشد که این امر موجی سهولت استفاده از این شیشه ها در فرم های معماری منحنی گون می شود که البته در این زمینه محدودیت هایی جهت ضخامت و شعاع خم وجود دارد.

شیشه سیکوریت

شیشه های ضد ضربه، ضد گلوله، ضد اغتشاش

این نوع شیشه ها، همان شیشه های چند لایه هستند که مطابق با نیاز خاص و بر پایه محاسبات مهندسی طراحی و تولید می شوند. بسته به نیاز این نوع شیشه ها را می توان در ابعاد، رنگ ها و اشکال متنوع (خم – تخت)

و… تولید کرد. کاربرد آن ها در ساختمان های تجاری، اداری بانک ها، ساختمان های مسکونی، فرودگاه ها، ویترین طلافروشی ها، فروشگاه های بزرگ و به طور کلی اماکنی که نیازمند امنیت و حفاظت در برابر سرقت مسلحانه، اغتشاش، انفجار، زلزله و … می باشد

شیشه های ضد آتش

همان طوری که می دانیم شیشه های معمولی مقاومت بسیار کمی در برابر آتش سوزی دارند و به محض تماس با شعله به دلیل شوک حرارتی وارده به سرعت شکسته شده و امکان گسترش حریق به سایر نقاط را فراهم می آورند. از طرف دیگر با شکسته شدن این شیشه ها مسیر لازم برای رسیدن هوا و اکسیژن به شعله و نیز پراکنده شدن گازهای سمی تولید شده بر اثر آتش سوزی فراهم می شود. در نتیجه شاهد گسترش سریع آتش سوزی از یک نقطه در ساختمان به سایر نقاط خواهیم بود گازهای سمی حاصل از آتش سوزی فرآیند نجات و فرار ساکنین را مشکل کرده و باعث تهدید بیشتری برای سلامتی افراد محل حادثه می گردد.

به همین دلیل نقش شیشه های تاخیر اندازنده آتش بسیار حساس و حیاتی است زیرا در فرآیند امداد رسانی به محل حادثه زمان بسیار ارزشمند است. شیشه های تاخیر اندازنده آتش با مقاومت در برابر حرارت حاصل از آتش سوزی یکپارچگی خود را کاملا حفظ کرده و مانع از گسترش آتش به سایر نقاط می شوند و از طرف دیگر با محبوس کردن شعله توسط این نوع شیشه ها امکان دسترسی شعله به اکسیژن هوا نیز کاهش می یابد.

همچنین این نوع شیشه ها در زمان آتش سوزی مانع از گسترش گازهای سمی در ساختمان می شوند. اهمیت شیشه های تاخیر اندازنده آتش در ساختمان های بلند بیشتر است زیرا اگر آتش سوزی در ساختمان های چند طبقه در محل وقوع آن کنترل نشود سبب گسترش سریع آتش و دود از طریق طبقات و پنجره های یک طبقه به سایر طبقات و مشکل شدن کنترل آتش سوزی برای مامورین اطفاء حریق می شود.

به طور خلاصه مزایای استفاده از نوع ضد حریق به قرار زیر است :

۱- ممانعت از رسیدن هوا و اکسیژن به شعله

۲- ممانعت از گسترش گاز های سمی

۳- محدود و مسدود کردن آتش سوزی

شیشه های تاخیر اندازنده آتش با توجه به فناوری تولید و میزان مقاومت آن ها در برابر آتش سوزی به انواع مختلفی تقسیم می شوند و در این زمینه استانداردهای مختلفی نیز وجود دارد ولی در کل محدوده زمانی تاخیر اندازی این شیشه ها بین ۲۰ دقیقه تا بیش از ۲ ساعت است. انواع مختلفی از شیشه های ضد آتش وجود دارند که هرکدام دارای فناوری مستقلی هستند.

تایل های شیشه ای یا آجر های شیشه ای

آجرهای شیشه ای مزایای بسیار و کاربردهای خاص نسبت به آجرهای سنتی دارا می باشتند و به همین دلیل بازار جهانی بسیار خوبی را بدست آورده و روز به روز مصرف آن بیشتر می شود. این محصول در سال های اخیر در بازار ایران جای باز نموده بطوریکه که در حال حاضر عمدتا از کشورهای اروپایی وارد و در بازار مصالح ساختمانی عرضه می گردد.

جهت تولید این محصول نیاز بچ پلنت و کوره ذوب دارای فورهارث (جهت سیستم رنگی سازی شیشه در کانال) و همچنین فیدر، ماشین پرس مخصوص، بردارنده های اتوماتیک، ماشین مخصوص اتصال و جوشکاری دو نیمه آجر، سیستم آماده سازی مخلوط مناسب گاز و هوا برای ماشین اتصال دو نیمه آجر، کانواریر های انتقالی، استاکر (ماشین اتوماتیک انتقال دهنده آجر شیشه ای به گرمخانه)، گرمخانه تنش زدایی، یک دست قالب استاندارد (۱۹۰ در ۱۹۰ در ۸۰ میلی متر )، یک دست قالب گوشه، خط رنگ آمیزی ضخامت آجر و ماشین آلات و تجهیزات لازم برای پولیش و پرداخت قالب می باشد.

مشخصات فیزیکی

این بلوک ها از دو جداره وکیوم شده شیشه که فضای میانی آن ها خلا است تشکیل شده و عایق بسیار مناسبی برای سرما، گرما، رطوبت و صدا بشمار می آید. این بلوک ها در طیف متنوع و گسترده ای عرضه می شوند. از بلوک های مشبک می شود برای کنترل میزان نور عبور داده شده استفاده کرد. برای ایجاد فضایی با رنگ خاص نیز می توان طبق سلیقه از بلوک هایی با رنگ های مختلف استفاده کرد. دسته ای دیگر از این بلوک ها برای جلوگیری از عبور نور نیز طراحی شده اند که طبق نیاز مشتری در رنگ های متنوع عرضه می شوند.

فضای عمومی ساختمان نیاز به نور زیادی دارد و شیشه به خاطر عدم استقامت در برابر عوامل محیطی و منتقل کردن صوت و حرارت برای این گونه فضاها مناسب دیده نمی شود ولی بلوک شیشه ای نور را منتقل می کند و در عین حال بسیار از خصوصیات یک دیوار آجری محکم را دارا می باشد و می توان از آن برای این گونه فضاها استفاده کرد.

امروزه از شیشه های رنگی به عنوان یکی از مصالح پرکاربرد در طراحی داخلی ساختمان ها استفاده می شود شیشه های رنگی در طراحی انواع محیط های هنری، نمایشگاه ها، رستوران ها، استخرها و در مجموع فضاهای معماری که در طراحی آن ها نیاز توام به استفاده از رنگ و القای شفافیت می باشد به کار می روند. این شیشه ها متشکل از سه لایه به شرح زیر می باشند. لایه اول : شیشه Sio2 (سلیس خالص)، لایه دوم : شیشه های رنگی ( دانه های رنگی) لایه سوم : شیشه معمولی

این شیشه ها می توانند جایگزین سرامیک و کاشی شوند در حالی که شفافیت شیشه و ویژگی های پلاستیکی دارند. شیشه های رنگی دارای مزایای متعددی هستند که استفاده از آن ها را در طرح های معماری مطلوب می سازد. این ویژگی ها عبارتند از :‌

  • دارای تکنولوژی پیشرفته ساخت
  • امکان ساخت شیشه های رنگی با انواع بافت و فرم و عبور نور و رنگ و سایه اندازی های متنوع
  • امکان استفاده از نور مخفی در روی سطح شیشه که می تواند بافت دیگری را برای مخاطب القا کند.
  • عدم نیاز به رنگ و جلا
  • دارای خاصیت عایق صوت به میزان حداقل ۳۰ دسی بل و حرارت به دلیل ساختار سه لایه
  • ایمنی بیشتر نسبت به پنجره های تک جداره
  • افزایش صرفه جویی در مصرف انرژی
  • امکان استفاده در جداسازی های فضاهای داخلی با حفظ روشنایی کافی.
  • افزایش فضای مفید داخلی به واسطه ضخامت دیواره ۸ سانتیمتری در مقایسه با دیوارهای آجری سنتی که حداقل ۱۵ سانتیمتر است.
  • سبک بودن دیوار ساخته شده در مقایسه با دیوارهای آجری سنتی تا بیش از 1/4
  • امکان به کارگیری طرح ها و رنگ های مختلف در یک یا چند دیوار بنا بر هر نوع سلیقه
  • سادگی و سرعت عمل بالا در نصب و به کارگیری آجر شیشه ای در مقایسه با آجرهای سنتی. زیرا مراحل مختلف و متعدد دیوارکشی سنتی شامل آجرچینی، گچ و خاک، سفید کاری و نقاشی در آجرهای شیشه ای تنها شامل آجرچینی و در موارد خاص بندکشی است.
  • قیمت تمام شده ( شامل مصالح و دستمزد) یک متر مربع (در دو طرف دیوار) دیوار شیشه ای در مجموع و در مقایسه با دیوار سنتی ارزان تر خواهد بود زیرا در دیوار سنتی بعد از آجر چینی مراحل گچ و خاک، سفید کاری و رنگ آمیزی برای دو سمت دیوار همچنان باقی است که هزینه های قابل توجهی را به قیمت تمام شده یک متر مربع دیوار سنتی اضافه خواهد کرد.
  • نظافت و سادگی در آجر دیوارهای شیشه ای به گونه ایست که حتی در فضاهای مسکونی به سادگی قابل انجام و کم ترین مزاحمت را برای ساکنین دارد. نظافت و تمیزی دیوار شیشه ای به راحتی تنها با یک دستمال نمدار و برای سالیان طولانی انجام می گردد در حالیکه دیوارهای سنتی حداقل هر چهار سال نیاز به رنگ آمیزی دارند.
  • امکان به کارگیری آجرهای شیشه ای در تمام یا بخش هایی از نمای ساختمان.
  • امکان به کارگیری آجری های شیشه ای در ساخت سکوبندی آشپزخانه و یا میز اپن آن.
  • یکی از نکات مهم در استفاده از شیشه های رنگی، نحوه نصب آن هاست. به دلیل زلزله خیز بودن کشور ما و نیز وزن سنگین شیشه ها به اندازه ۱۸۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب، باید در هنگام نصب آن ها در سقف دقت لازم به عمل آید. بند بین قطعات شیشه را می توان با چسب اپوکسی پر نمود. شیشه های رنگی به دلیل ابعاد و اندازه های کوچک، انقباض و انبساط محدودی دارند. بنابراین به کار بردن آن ها در کف یا در مجاورت حرارت محدودیتی ندارد ( چون این شیشه ها خاصیتی شبیه پلاستیک مقاوم دارند )

از شیشه های رنگی در صورتی می توان به عنوان سقف کاذب استفاده کرد که ترکیب طراحی آن سبک باشد. (قابل توجیه در ابعاد کوچک) البته باز هم استفاده از پلکسی گلس در طراحی سقف کاذب گزینه بهتری است زیرا هم سبک است و هم شکننده نمی باشد.

به هنگام استفاده از شیشه های رنگی در پوشاندن سطوح وسیع، از فریم و یا چسب اپوکسی برای اتصال مدول های کوچک به یکدیگر استفاده می شود. این شیشه ها خم پذیر بوده و قابل استفاده در پوشانده سطوح سین کلاستیک و گنبدی می باشند. شیشه های رنگی دارای ضخامت زیاده بوده و می توانند انواع بافت ها را مانند بافت حصیری یا فولادی به خود بگیرند. در استفاده از شیشه های رنگی می بایست هر ۲ یا ۳ رج در راستای افقی و عمودی مسلح شوند.

چنانچه از ملات برای چسباندن شیشه ها استفاده شود، باید پس از هر ۲ یا ۳ رج میلگرد کار شود و این ملات پودر سنگ، خاک سنگ و سیمان بسیار نرم است که در داخل آن از میلگرد استفاده می گردد (یعنی از آرماتور و نه ملات ماسه و سیمان). همچنین برای نصب شیشه های سنگین، بایستی مانند آجر از ملات ماسه سیمان استفاده نمود.

از ویژگی های شیشه های رنگی استحکام و مقاومت بالای آن هاست که با ضربه و چکش شکسته نمی شوند ولی ضد گلوله هم نیستند. به طور کلی از انواع آن ها می توان به عنوان پارتیشن نیز استفاده ولی مسئله مهم، رفتار پارتیشن های شیشه ای به هنگام زلزله است و چنانچه دیتیل های اتصال آن ها ها سقف، دیوار کف محکم باشد و سازه استحکام لازم را در برابر یار های زلزله منطقه داشته باشد استفاده از آن ها در طراحی داخلی ساختمان ها مانعی ندارد

تمامی انواع این نوع قابلیت لمینت شدن و تزئین شدن با انواع بافت، پارچه، برگ، سکه و سایر عناصر دلخواه را دارا می باشند. ضعف عمومی در برابر اسید فلوئور است و بقیه اسیدها مشکلی برای شیشه ایجاد نمی کند لذا سطح آن را با اسید فلوئور می توان مات کرد و انواع طرح ها را روی آن ایجاد نمود. در ترکیب با سنگ، به دلیل ترم تر بودن ملات، ملات سنگ از اهمیت بیشتری برخوردار است.

شیشه سیکوریت
5 2 امتیاز ها
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments

بازسازی ساختمان

تیم مهندسی آنامیس کلیه امور بازسازی ساختمان در تهران و اطراف تهران را از طراحی سه بعدی تا اجرا با بهترین قیمت ها انجام می

ادامه مطلب