مشکل محدودیت منابع انرژی امروزه در حال تبدیل به یک بحران در جهان می باشد و بحث محدودیت منابع گریبانگیر کلیه کشورهای صنعتی، توسعه یافته و در حال توسعه است. در این میان کشور ما ایران بیش از ۳۰ درصد مصرف کل انرژی را در بخش خانگی به خود اختصاص داده که عمدتا در تأمین گرمایش و سرمایش و تهویه ساختمان در فصول گرم و سرد است.
این واقعیت قابل توجه، همراه با مسئله حفاظت از محیط زیست، کاهش آلودگی شهرها و محدودیت منابع انرژی های فسیلی، ضرورت استفاده درست از ذخایر کشورمان را بیش از پیش مطرح می کند. کارشناسان انرژی، هزینه ناشی از مصرف بی رویه و نادرست انرژی در کشور را سالانه بیش از پنج میلیارد دلار برآورد می کنند که سهم بخش مسکونی و تجاری بیشتر از سایر بخش هاست.
امروزه با شرایط حاکم بر دنیا و کشور، شایسته است درصدد پیشگیری از هدر رفتن انرژی باشیم. وجهی که می باید از طریق ساخت و ساز صحیح و اجرای دقیق اصول و ضوابط تعیین شده تحقق یابد. مسائل و واقعیت های مذکور بر اهمیت موضوع در زمینه جلوگیری از اتلاف انرژی و مصرف بهینه آن در ساختمانهای مسکونی تأکید داشته و لزوم همکاری و مداخله معماران و شهرسازان جامعه را در عرصه زیست ایجاد می نماید.
عایق های حرارتی
عایق های حرارتی، موادی هستند که به منظور کاهش انتقال حرارت به کار می روند. میزان عایق بودن این مصالح از ترکیب شیمیایی و یا ساختار فیزیکی آنها ناشی می شود. فرآورده هایی عایق حرارتی محسوب می شوند که مقاومت حرارتی آنها بیش از 0/5 متر مربع کلوین بر وات و ضریب هدایت حرارتی آنها کمتر از 0/065 وات بر متر کلوین باشد.
پشم شیشه
مواد اولیه شیشه شامل سیلیس، دولومیت، فلدسپار، کربنات سدیم و … پس از ذوب شدن در فرآیند تولید تحت تأثیر نیروی گریز از مرکز، شعله آتش و هوای فشرده به الیاف بسیار ظریف با قطری در حدود ۵ میکرون به پشم شیشه تبدیل می گردد.
به منظور جلوگیری از پراکندگی الیاف و امکان شکل دهی محصول در ضخامت های مختلف، چسبی که از رزین های ترموست می باشد به الیاف پاشیده میشود.
برای تثبیت اتصال بين الياف تولیدی، رزین پاشیده شده به محصول خام در اثر پخت در تونل حرارتی پلیمر شده و امکان تولید محصولاتی را با ضخامت های بین ۱۰ تا ۲۵۰ میلیمتر فراهم می آورد.
در صورتی که محصول خام در تونل پخت تحت تأثیر فشار قرار گیرد، وزن حجمی محصول نهایی افزایش خواهد یافت و مقاومت های مکانیکی آن بالا می رود. این فرآیند تولیدات قطعهای (تخته ای) را سبب می شود که با تولیدات رولی (لحافی) از نظر ایستایی و مقاومت های مکانیکی تفاوت خواهد داشت.
با افزایش میزان فشار بر روی محصول خام در حین عمل پلیمریزاسیون، وزن حجمی ان بیشتر افزایش یافته و به سختی و مقاومت مکانیکی آن افزوده خواهد شد. به عنوان مثال تولیداتی با چگالی ۱۰۰ تا ۱۱۵ کیلوگرم بر متر مکعب، کاملا به صورت تخته سخت در خواهد آمد.


خواص پشم شیشه
یکی از مهم ترین خصوصیات مواد، ویژگی هدایت حرارتی «۸» آنها می باشد. هر اندازه که این خاصیت کمتر باشد، آن ماده عایق بهتری خواهد بود. خاصیت انتقال حرارت در پشم شیشه فوق العاده پایین بوده و تابعی از دانسیته محصول می باشد، اما اهمیت یک ماده عایق، قدرت یا مقاومت آن در مقابل انتقال حرارت «R» می باشد که واحد سنجش آن در سیستم متریک، متر مربع ضربدر درجه کلوین بر وات توصیف می گردد. هرقدر مقدار «R» بزرگتر باشد، خاصیت عایق بودن آن ماده بهتر است.
پشم سنگ
پشم سنگ جزو عایق های حرارتی است که در صنعت ساختمان کاربرد گسترده ای دارد. ماده اولیه اصلی برای تولید این عایق، سنگ بازالت از گروه سنگ های آذرین است که بازمانده فعالیتهای آتشفشانی است و در کشور ما ایران به وفور وجود دارد.
مهم ترین ویژگی عایق پشم سنگ مقاومت استثنایی آن در برابر آتش است. پشم سنگ در دمای ۸۰۰ درجه سانتی گراد می تواند به طور مداوم عمل کند. دمای ذوب الياف آن بیش از ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد است و در برابر شعله مستقیم آتش تا حدود ۴ ساعت مقاومت می کند. پشم سنگ از نظر زیست محیطی و بهداشتی به عنوان بهترین عایق شناخته شده و هیچ یک از عوارض نامطلوب عایق های مشابه را ندارد. عایق پشم سنگ عملکرد مطلوبی در جذب و کاهش صدا دارد و به عنوان آکوستیک در استودیوهای صدابرداری و تونل های مترو مورد استفاده قرار می گیرد. عایق پشم سنگ خاصیت آبگریزی یا عدم جذب رطوبت را نیز دارا می باشد.عمل عایق پشم سنگ بدین گونه است که از انتقال انرژی حرارتی جلوگیری می کند و این خصوصیت، مبنای صرفه جویی در مصرف انرژی به وسیله عایق کاری است.


عایق های پتویی بافته شده با توری گالوانیزه (ایزوبلانکت)
به دلیل مقاومت زیاد این عایق در صنایع مختلف مانند: نیروگاه ها، پالایشگاه ها، پتروشیمی، کارخانه های سیمان، اسیدسازی، قندسازی و تأسیسات حرارتی به کار می رود، همچنین برای عایق کاری سطوح مسطح و منحنی، لوله های با قطر زیاد، کوره ها، دیگ های بخار، دودکش های بلند، اگزوز توربین ها، گرم خانه ها و … مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که استفاده از پوشش آلومینیوم به جهت مقاوم سازی عایق در برابر رطوبت محیطی صورت می پذیرد.
کاربرد این محصول در عایق کاری جداره مخازن، جداره کوره ها، کانال های هدایت سیالات سرد و گرم، پوشش سالن های صنعتی و … خواهد بود.
عایق های لحافی رزین (فنوفلت)
برای عایق کاری و پوشش سقف های کاذب، ساختمان های صنعتی، کانال های گردش هوا، سیستم های آب سردکن، اگزوزسازیها، دیوارهای سالن کنفرانس و ساختمانهای مسکونی برای جذب صدا و جلوگیری از ارتعاشات و … مورد استفاده قرار می گیرد. این عایق ها به صورت رول یا قطعه ای همراه با مقداری رزین فنولیک (که نقش چسب نگهدارنده و شکل دهنده به عایق را میدهد) در حالت های روکش دار و بدون روکش، تولید شده و حالت اسفنجی دارند.
عایق های با روکش کاغذ کرافت یا آلومینیوم به دلیل داشتن مقدار کمی پلی اتیلن در لایه کاغذ برای دماهای بالا توصیه نمی شوند.
پوشش آلومینیوم از نفوذ رطوبت به داخل عایق کام جلوگیری می کند.
پشم سنگ رول بدون روکش
برای عایق کاری و پوشش سقف های سوله، سقف های کاذب، ساختمان های صنعتی، کانال های گردش هوا و سیستم آب سردکن مورد استفاده قرار می گیرد.
پشم سنگ رول با روکش کاغذ کرافت
برای عایق کاری و پوشش سقفهای سوله، سقف های کاذب، ساختمان های صنعتی، کانال های گردش هوا و سیستم آب سردکن مورد استفاده قرار می گیرد.
به دلیل داشتن پوشش کاغذ کرافت، برای استفاده در دماهای پایین تر از ۱۲۰ درجه سانتی گراد توصیه می شود.
پشم سنگ با روکش فویل آلومینیوم مسلح
برای عایق کاری و پوشش سقف های سوله، کانال های گردش هوا، سیستم های تهویه مطبوع و دستگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل داشتن پوشش لامینه کاغذ کرافت و فویل آلومینیوم که محتوی مقداری پلی اتیلن است، این محصول برای استفاده در دماهای پایین تر از ۱۰ درجه سانتی گراد توصیه می شود.
ایزوپایپ (عایق لوله ای پیش ساخته)
این محصول برای عایق کردن لوله هایی استفاده میشود که در آن سیالات سرد یا گرم جریان دارد. به منظور ایجاد سهولت در عایق کاری لوله ها و اتصالات، یک طرف دیواره ایزوپایپ ها از طول برش داده می شود. همچنین این نوع لوله ها را می توان برای استفاده در اشکال و اندازه های مختلف با کارد برش داد. عایق کاری لوله های حامل سیالات و بخار از طریق بکارگیری این محصول میسر بوده و حداکثر مقاومت مؤثر آن تا دمای ۳۵۰ درجه سانتی گراد خواهد بود. ایزوپایپ پشم سنگ با پوشش فویل آلومینیوم، پوشش کاغذ آلومینیوم مسلح و همچنین بدون پوشش قابل عرضه خواهد بود.


عایق تخته ای (فنوپانل)
هرگونه عایق کاری حرارتی و صوتی جداره دیوارها را از طریق بکارگیری عایق تختهای (فنوپانل) پشم سنگ پیشنهاد می نماییم. این محصول از پشم سنگ رزین دار و فشرده به صورت تخته های مقاوم در برابر خمش قابل عرضه خواهد بود.
فنوپانل، قابل پوشش توسط انواع کاورها اعم از کاغذ کرافت، فویل آلومینیوم و کاغذ آلومینیوم مسلح، بر مبنای سفارش مشتری به صورت یک طرفه و دو طرفه خواهد بود. انواع روکش دار آن در شرایط خاص (جلوگیری از نفوذ رطوبت، گرد و غبار و … مورد استفاده مصرف کنندگان قرار می گیرد. این عایق از پشم رزین دار توسط پرس های سنگین گرم، فشرده شده و به صورت تخته های نیمه سخت و سخت تولید می گردد.
عایق های رطوبتی (ایزوگام)
محصولی است دارای استاندارد و با فرمولاسیون جدید و انحصاری بر پایه قیر پالایشگاهی، پلیمرهای اصلاح کننده، مواد نگهدارنده و فیلرهای معدنی که جهت عایق کاری و آب بندی منابع بتنی، استخرهای آب، پلها، بام، سرویس، پوشش دیوارهای شرقی ساختمانها و تأسیسات مورد استفاده قرار گرفته و در انواع ذیل تولید انبوه می گردد :
١- عایق رطوبتی دو لایه با پایه قیر اکسیده BOF (فویلدار و ساده)
این محصول متشکل است از یک لایه پلی استر سوزنی نبافته و یک لایه الیاف شیشه که با قیر اکسیده اشباع شده و سطح خارجی آن با فویل آلومینیوم (در نوع فویلدار) و پودر معدنی یا فیلم پلی اتیلن (در نوع ساده) پوشانده شده است.
۲- عایق رطوبتی تک لایه با پایه قیر اکسیده BOF (فویلدار)
این محصول متشکل از یک لایه پلی استر بافته شده با قدرت کشش بالا می باشد که توسط قیر اکسیده اشباع شده و از طرف خارج با فویل آلومینیوم و از طرف داخل بافیلم پلی اتیلن پوشانده شده است.
٣- عایق رطوبتی تک لایه ویژه فويلدار (پلیمری BPP)
هدف از تولید این محصول، ویژگیهای متمایز و برجسته آن از جمله سبکی، انعطاف پذیری فوق العاده، چسبندگی عالی و قابلیت نصب آسان بوده است. این محصول دارای فرمولاسیون منحصر به فرد و لایه نگهدارنده ای با مقاومت کششی و کشسانی بالا و نفوذناپذيری ماندگار آن در برابر آب و املاح خورنده می باشد. کاربرد ویژه این محصول روی شیروانی فرسوده و دیوارهای جانبی در شمال کشور بوده که مصرف فزاینده ای یافته است.
۴- عایق رطوبتی دو لایه پلیمری APP (فویلدار)
این محصول متشکل از یک لایه پلی استر سوزنی بسیار کشسان و یک لایه تیشو (الیاف شیشه) است که با قیر پلیمری مخصوص اشباع شده و از طرف خارج با فویل آلومینیوم و از طرف داخل با فیلم پلی اتیلن پوشانده شده است.
۵ – عایق رطوبتی دو لایه پلیمری APP (ساده)
این محصول متشکل از یک لایه پلی استر سوزنی نبافته با قدرت اشباع بالاتر قیر و یک لایه تیشو (الیاف شیشه) است که با قیر پلیمری مخصوص اشباع شده و از هر دو طرف بافل با اتیلن پوشانده شده است.


مزایای عایق رطوبتی
– قابلیت استفاده در انواع شرایط آب و هوایی
– مقاوم در برابر نفوذ آب (تا ۶۰ کیلو پاسکال) و عدم نیاز به برف روبی
– جلوگیری از هدر رفتن انرژی به دلیل استفاده از الیاف پشم شیشه – سادگی و سهولت در نصب – چسبندگی فوق العاده در هر نوع شیب و زاویه
– عدم شکنندگی در سرمای زمستان و عدم تغییر شکل و روندگی در گرمای تابستان به دلیل استفاده از قیر اصلاح شده
– سبکی وزن و جلوگیری از تحمیل بار اضافی به ساختمان – مقاوم در برابر کششهای ناشی از انقباض و انبساط ساختمان به دلیل استفاده از لایه پلی استر
– مقاوم در برابر UV آفتاب، گازها و اسیدهای شیمیایی
– سازگار با محیط زیست و عدم آلودگی
سیل کوت
سیل کوت، خمیری تک جزئی و آماده به مصرف می باشد که بر پایه قیر، رزین، پلیمرهای اصلاح کننده و حلال، تولید شده و امکان عایق کاری و ترمیم (به صورت همزمان) کلیه سطوح از قبيل بتنی، فلزی، گچی، ایرانیت و سفالی را فراهم می سازد. از این رو در مقایسه با ایزوگام دارای مراحل نصب آسان تر و کاربرد گسترده تری می باشد.
پوشش ترمیمی سیل کوت برحسب درخواست در دو گرید غلیظ S (اعمال با کاردک برای سطوحی که خلل و فرج بسیار دارند و رقیق B (اعمال با قلم مو) برای سطوحی که صاف و یکدست می باشند، قابل ارائه می باشد.
موارد مصرف
– آب بندی سطوح مختلف ساختمان از قبیل سرویس ها، سقف های افقی و شیب دار، دیوار و کف
– ترمیم و آب بندی سطوح ایزوگام شده ای که نشت آب دارند(بدون نیاز به برداشتنایزوگام)
– آب بندی منابع فلزی و بتنی همزمان با تسطیح و پر کردن سطوح ناهموار – حفاظت فیزیکی و شیمیایی لوله های انتقال آب، گاز و نفت
– آب بندی کانال، دریچه و بدنه کولر، فواصل و اتصالات سقف و دیوار
مزایا
– انعطاف پذیری و چسبندگی بسیار عالی بر روی انواع سطوح
– کارپذیری فوق العاده و قابلیت اعمال آسان با ابزار معمولی مانند قلم مو و کاردک
– امکان عملیات ترمیم و آب بندی در یک مرحله اجرایی بدون ترک خوردگی و جداشدگی – مقاومت شیمیایی مناسب در مقابل یون های کلر و سولفات


بیتوکوت
بیتوکوت، ماده ای تک جزئی با قابلیت حفاظتی بالا و چسبندگی زیاد بر روی سطوح بتنی و فلزی می باشد که بر پایه مواد قیری، حلال، پلیمر و رزین تولید می شود. این محصول به عنوان یک پرایمر کوتینگ قوی توسط قلم مو، غلطک و یا اسپری بر روی کلیه سطوح اجرا شده و آنها را در برابر شرایط جوی و نفوذ مواد خورنده شیمیایی محافظت می نماید. بیتوکوت به دلیل دارا بودن ترکیبات پایدار و انعطاف پذیر پس از اجرا دچار ترک خوردگی نشده و چسبندگی و دوام فوق العاده ای خواهد داشت.
موارد مصرف
– پوشش فنداسیون های مدفون در آب یا زمین های مرطوب با املاح خورنده – حفاظت سازه های بتنی و فلزی در فضای آزاد و شرایط سخت جوی
– سطوح دیوار و سقف سازه های آبی و ساحلی، لوله های بتنی و فلزی
مزایا
– آماده مصرف، دارای قدرت پوشش بالا و چسبندگی فوق العاده
– مقاوم در برابر آب شور، مواد اسیدی و بازی، بخارات و گاز یون های خورنده
– انعطاف پذیری بدون ایجاد پوسته و ترک
ماستیک ها
موادی الاستیک و انعطاف پذیر با قابلیت چسبندگی زیاد، مقاومت شیمیایی و آب بندی بالا که برای پر کردن درزهای عمودی و افقی انبساطی و اجرایی مورد استفاده قرار می گیرند. این محصولات در انواع مختلف گرم ریز، سرد ریز و ضد حلال به شرح ذیل قابل عرضه می باشند
١- ماستیک پایه قیری گرم ریز
ماده ای است تک جزئی بر پایه قیر، رابر و پلیمر که پس از گرم کردن به صورت مایع روان در آمده و داخل درزهای افقی و عمودی انبساطی ریخته می شود. این محصول دارایی فوق العاده زیادی بر روی انواع سطوح بتنی و فلزی بوده و پس از سرد شدن بدون جداشدگی تا چند برابر اندازه خود، کش آمده و درزها را آب بندی می نماید. ماستیک گرم ریز در گریدهای نرمال و ضد حلال، تولید و عرضه می گردد.
۲ – ماستیک پایه قیری سرد ریز
محصولی یک جزئی به صورت مخلوطی از قیر و پلیمر است که جهت پر کردن درزها انبساطی و اجرایی بتن به کار می رود و از الاستیسیته مناسب و چسبندگی بسیار خوبی بر روی انواع مختلف سطوح برخوردار است. این نوع ماستیک در برابر عوامل جوی بسیار مقاوم بوده و به طور طبیعی حالت ارتجاعی خود را حفظ می کند.
۳- ماستیک پلی یورتان
ماستیک ضدحلال پلی یورتان، ماده ای تک جزئی و سرد اجرا بوده که در تماس با رطوبت هوا و اکسیژن، واکنش داده و عایقی آب بند با چسبندگی فوق العاده و الاستیسیته بالا تشکیل میدهد. همچنین این محصول در برابر حلال های شیمیایی از جمله حلالهای نفتی و ولتاژهای الکتریکی بالا مقاوم می باشد.
حمل و انبارش و نگهداری
١- رول های عایق رطوبتی باید به صورت عمودی، حمل و انبار گردد و روی هم انباشته نشده و وسایل سنگین روی رول ها قرار نگیرد و تا حد امکان در مکان تاریک و بسته طوری کنار هم قرار داده شود که جریان هوا بتواند از بین آنها عبور کند و از قرار دادن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری گردد.
۲ – هنگام حمل رول ها دقت گردد که لبه عایق، پاره نشده و در تخلیه نیز رول ها پرتاب نگردد.
3 – رول ها باید در هوای خشک و در انبار مسقف با دمای مناسب (در صورت امکان با حداقل دمای ۵+ درجه سانتی گراد) نگهداری شوند.
۴- مدت نگهداری عایق رطوبتی از تاریخ تولید تا زمان نصب نباید بیشتر از شش ماه باشد.
۵- تولید کننده می تواند بر حسب نوع محصول، زمان ذخیره سازی را به نحوی که کمتر از سه ماه و بیشتر از دوازده ماه نباشد، به طور اختصاصی روی اتیکت خود اعلام نماید.
راهنمای نصب
۱ – زیرسازی باید تا حدی محکم باشد که بر اثر وارد شدن وزن قابل توجهی به آن تغییر مکان ندهد. در ساخت آن باید از بتن سبک استفاده شود و روی آن با لایه نازکی از ملات ماسه سیمان به ضخامت حداقل ۲ سانتی متر پوشیده شود. در مواردی که در زیر عایق کاری، پوشش آسفالت می شود، نیاز به استفاده از سیمان نخواهد بود.
۲- تمام سطوحی که قرار است با عایق رطوبتی محافظت شود می بایست تمیز و خشک باشد.
۳- به منظور افزایش قابلیت چسبندگی عایق، سطوح مورد نظر باید قبل از نصب عایق با پرایمر و مشتقات قیری زود خشک شونده، اندود گردد.
۴- تمام سطوح می بایست به طرف آبروها شیب بندی شوند تا آب در سطح عایق تجمع ننمایند، شیب حداکثر ۵ درصد توصیه شده است.
۵ – نصب عایق رطوبتی نباید در دمای محیط کمتر از ۵+ درجه سانتی گراد انجام گیرد.
۶- از باز کردن رول ها و نصب آنها در هوای نامناسب مثل هوای بارانی، برفی، تگرگ و طوفانی اجتناب نمایید. در نصب رول ها لازم است حدود ۱۰ سانتی متر از لبه طولی اتصال رول ها و ۱۵ سانتی متر از لبه انتهای هر رول به رول دیگر جهت همپوشانی لبه ها در نظر گرفته شود. نصب در امتداد طولی رول ها و با حرارت مشعل انجام می گیرد و ناحیه همپوشانی عایقها باید به دقت جوشکاری شوند، به نحوی که سطح بین دو عایق کاملا صاف و یکنواخت گردد.
ممنون بابت اینکه کار ما رو راحت کردید، سوالی که داشتمو جوابشو داخل مقالتون پیدا کردم.
ممنون بابت همراهیتون
شرکت شما کار عایق های ساختمانی هم انجام میده؟
اگر سوالی ساختمانی داشتیم، اشکالی نداره تماس بگیریم؟ چون نوشتید مشاوره رایگان
نه به هیچ عنوان اشکالی نداره.
خوشحال میشیم بتونیم کمکتون کنیم.
مواد نانو برای پوشش نما و پوشش آبگریز دارید؟
داخل نمامون و در ورودیمون چوب و ترمو وود داریم و میخوایم آب خرابشون نکنه.
بله در تمامی شاخه های ایزولاسیون از جمله عایق های رطوبتی،صوتی و حرارتی رو به صورت کامل انجام میدیم.هم محصولات تولید خودمان و هم آلمانی را داریم.
برج هتل اسپیناس پالاس سعادت آباد، دانشگاه الزهرا،چند ایستگاه مترو و … رو کار عایقشون رو ما انجام دادیم.