بلوک های سقفی از جنس پلی استایرن (EPS)

بلوک های سقفی از جنس پلی استایرن (EPS)

بلوک های سقفی از جنس پلی استایرن

دسترسی سریع به مطالب مقاله

بلوک های سقفی از جنس پلی استایرن (EPS)

یکی از مواردی که امروزه در صنعت فناوری نوین ساختمان مطرح می گردد، بحث سبک سازی سازه و پایین آوردن بار مرده سازه است. از جمله فناوری های عرضه شده در صنعت ساختمان، بلوک های پلاستوفوم میباشد

بلوک های سقفی پلاستوفوم جایگزین بلوکهای سفالی و سیمانی در ساختمان شده اند. پلاستوفوم از آخرین پدیده های نوینی است که در کشورهای دیگر نیز مورد بهره برداری قرار می گیرد. این بلوکها کاملا در برابر حریق و آتش، ضداشتعال بوده و نسوز می باشند. جنس ایلوک از مواد پلی استایرن منبسط شده و فشرده

می باشد.

مزایای استفاده از بلوکهای پلاستوفوم سقفی در ساختمان

عایق مطلوب برای سرما، گرما و رطوبت – نصب سریع و صرفه جویی قابل توجه در وقت و هزینه

– سوراخکاری راحت هنگام عبور لوله های برق و تأسیسات

– ضربه پذیری و پایداری در برابر زلزله به دلیل انعطاف

– کاهش استفاده در مصالح همچون میلگرد و بتن

سبک بودن وزن و حمل آسان در طبقات بالا

بلوک های سقفی از جنس پلی استایرن

سبک سازی ساختمان و کاهش بار مرده ساختمان به میزان ۲۰۰ کیلوگرم در هرمتر مکعب

شرایط مصرف بلوک های سقفی پلاستوفوم

١- تنها استفاده از انواع کندسوز شده بلوک پلی استایرن منبسط شده مجاز بوده و استفاده از انواع غیر کندسوز ممنوع است.

۲- برای حفاظت از بلوک سقفی پلی استایرن و جلوگیری از برخورد مستقيم هر گونه حریق احتمالی با بلوک لازم است تا زیر سقف به وسیله پوشش مناسب محافظت شود.

3 – اتصال مستقیم اندود به بلوک با هر شکل هندسی (اعم از ما اندود به بلوک با هر شکل هندسی (اعم از معمولی یا دارای انواع شا به تنهایی و بدون استفاده از اتصالات مکانیکی به هیچ وجه مجانی سوالات مکانیکی به هیچ وجه مجاز نبوده و ضرورت باید از ی مهار شده به تیرها و تیرچه ها (مانند سیستم رابیتس) استفاده شود. ۴- بلوک ها باید دارای ظاهر سالم و یکپارچه و سطح نسبتا صاف باشد پلی استایرن فاصله مشخص ظاهری وجود نداشته باشد.

5- لازم است تا تاریخ تولید، نام تولید کننده، کندسوز بودن محصول، حداقل چگالی اندازه های طول، عرض و ضخامت بلوک بر روی تمام بلوک های تولیدی کارخانه، حک یا جاب یا برچسب شود. در صورت استفاده از چاپ یا برچسب، این کار باید به نحو تشت گیرد، به گونه ای که امکان پاک شدن یا برآمدن ساده در حين نقل و انتقال یا سوء استفاده توسط افراد وجود نداشته باشد.

6- استفاده از بلوک های با طول کمتر از ۳۰ سانتی متر ممکن است خطر شکست بلوک را در پی داشته باشد.

7- استفاده از بلوک های توخالی با طول کمتر از بلوک کامل (برش آن به قطعات کوچکتر از یک بلوک کامل) ممنوع است.

۸- عرض لبه نشیمن بلوک ها در محل قاعده باید ۲۷۲ میلی متر باشد. از آنجایی که افزایش عرض لبه نشیمن این نوع بلوکها (در مقایسه با بلوک های سفالی و بتنی) سبب کاهش عرض مؤثر جان تیرچه بتنی می گردد، لذا برای جبران آن توصیه می شود عرض فوندوله تیرچه در هنگام ساخت حداقل برابر ۱۴ سانتی متر در نظر گرفته شود.

۹ – رعایت یخی در دو لبه فوقانی به ارتفاع ۵ و قاعده ۵ سانتی متر الزامی است

۱۰ – حداکثر رواداری طول، عرض و ضخامت بلوک از مقدار اسمی اعلام شده، به شرح زیر باشد:

– طول بلوک در هر نقطه حداکثر ۵ میلی متر به ازای هر متر طول اسمی بلوک و عرض بلوک حداکثر ۳ میلی متر با عرض اسمی بلوک تفاوت داشته باشند.

– ضخامت هیچ نقطه اندازه گیری شده از بلوک نباید بیش از ۵ میلی متر با مقدار اسمی تفاوت داشته باشد.

۱۱ – کلیه لبه های بلوکها (به غیر از محل های یخی در لبه های فوقانی) باید گونیا باشد رواداری مجاز برای انحراف از گونیا بودن لبه های طولی و عرضی حداکثر ۵ میلی متر به ازای هر ۱۰۰۰ میلی متر طول یا عرض نمونه باشد. حداکثر انحراف از گونیا بودن لبه ضخامت باید – +3 میلی متر باشد.

شرایط نگهداری بلوک های سقفی پلاستوفوم در کارگاه های ساختمانی

با توجه به وجود گاز سمی و بسیار خطرناک و کشنده سیانید هیدروژن در برخی از پلاستوفوم های غیراستاندارد، تنها استفاده از نوع کندسوز شده بلوک پلاستوفوم مجاز است و استفاده از انواع غیرکندسوز ممنوع می باشد. بلوکهای پلاستوفوم در محل کارگاه ساختمانی باید دور از هرگونه مواد قابل اشتعال نگهداری شوند. محل نگهداری باید طوری باشد که از احتمال ریزش یا تماس براده های داغ یا جرقه های ناشی از جوشکاری یا هرگونه شیء داغ دیگر با بلوکها پیشگیری شود.

توصیه میشود که از انبار کردن بلوکها به حجم بیش از ۶۰ متر مکعب اجتناب شود. کلیه کارگران و کارکنان باید نسبت به عدم استفاده از هر گونه شعله و نیز عدم استعمال سیگار در محل نگهداری بلوکها توجیه شوند.

 پلی استایرن
0 0 امتیاز ها
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
طراحی منظر حرفه ای
طراح منظر
شرکت معماری و عمرانی

طراحی منظر و نحوه اجرا

تعریف طراحی منظر طراحی منظر همانطور که از اسمش پیداست به طراحی فضاهای با کاربری باغ، حیاط، ویلا، مجتمع های مسکونی و تفریحی، حیاط خلوت

ادامه مطلب