تیم مهندسی آنامیس کلیه امور گودبرداری و طراحی و اجرا سازه نگهبان در تهران و اطراف تهران را از طراحی تا اجرا با بهترین قیمت ها انجام می دهد.
لازم به ذکر است به علت گستردگی و رابطه تنگاتنگ آنامیس با تولیدکنندگان و واردکنندگان، تهیه تمامی مصالح به صورت دست اول و با بهترین قیمت صورت می گیرد. برای تماس با ما فقط کافی است بر روی شماره بالا کلیک کنید.
در ادامه شما را به خواندن این مقاله دعوت می کنیم:
برای ساختن یک ساختمان یا یک سازه در هر اندازه ای احتیاج به یک سری عملیات داریم.
از اولین مراحل، عملیات خاکبرداری است که یا توسط ماشین آلات و یا به صورت دستی انجام میشود. اصولا عملیات خاکبرداری تا عمق 60 سانتی متری زمین انجام میشود و اگر این عمق افزایش یابد وارد مرحله گودبرداری شده ایم.
ما می توانیم طبق نیازهای پروژه از ماشین آلات و تجهیزات مکانیکی استفاده کنیم، تجهیزاتی مانند: بیل مکانیکی، بولدوزر، لودر و … .
هرکدام از این ماشین آلات انواع گوناگونی دارند و هر یک از آنها بسته به شرایط خاصی در پروژه قابل استفاده هستند. استفاده از بیل مکانیکی در عملیات خاکبرداری و گودبرداری زمان انجام عملیات را تا حد ممکن کاهش داده و آن را به بهترین شکل به انجام میرساند. همچنین نیاز به نیروی انسانی را به حداقل رسانده و از خطرات احتمالی جلوگیری می کند.
برای انتخاب اندازه بیل مکانیکی باید به اندازه پروژه، جنس و شیب زمین توجه کنیم. برای مثال در زمین های با خاک نرم یا با شیب تا چهل درجه از بیل های مکانیکی چرخ زنجیری و در زمین های با خاک سفت از بیل های مکانیکی چرخ لاستیکی استفاده میشود.
عملیات خاکبرداری با بیل مکانیکی شامل 4 مرحله است:
- بررسی شرایط پروژه و امکان استفاده از بیل مکانیکی
- انتخاب نوع بیل مکانیکی با توجه به شرایط زمین و پروژه
- فراهم آوردن شرایط لازم برای حضور بیل مکانیکی مانند حذف گیاهان مانع
- در آخرین مرحله بیل مکانیکی بر اساس رویکردهای تعیین شده شروع به انجام کار می کند
روش خاکبرداری در عمقهای مختلف متفاوت است. عمق کم خاکبرداری باعث می شود که جام بیل با یکبار حرکت مشکل تر پر شود. برای همین اپراتور ممکن است هر دفعه بیل نیمه پر را داخل وسیله حامل خالی کند و یا جام نیمه پر را برای پرشدن کامل دوباره حرکت بدهد.


انواع بیل های رایج به شرح زیر میباشند:
بیل های چرخ زنجیری
بیل های چرخ لاستیکی
بیل های کامیونی
بیل ها بر روی شاسی های چرخ زنجیری و چرخ لاستیکی سوار می شوند. نوع چرخ زنجیری سرعت کمی دارد ولی می تواند به راحتی با مقاومت کششی بالا روی خاک حرکت کند. بیل مکانیکی کامیونی روی یک کامیون سوار است ولی برای کارکردن بیل خود یک موتور جداگانه دارد. اتاق راننده از اتاق متصدی بیل جدا می باشد و مخارج بهره برداری از آن به علت احتیاج به راننده و همچنین متصدی بیل زیادتر از انواع دیگر است.
حجم یک جام استاندارد از 0.05 تا 3.8 متر مکعب می باشد. برای اندازه گیری جام بیل، جام را با ضربه به حجم خاک می زنند تا پر از خاک شود سپس خاک اضافه روی جام را بیرون میریزند و فقط خاکی که تا خطوط لبه است را باقی میگذارند. حجم این خاک را حجم پر و حجم قبلی را حجم انباشته می گویند. چنانکه می دانیم خاک پس از کنده شدن حجمش افزایش می یابد.


انواع بیل ها از لحاظ حفاری عبارتند از:
بیل جام جلو
بیل جام معکوس
بیل جام جلو برای حفاری بالای سطح زمین و بارگیری کامیون ها مورد استفاده قرار میگیرد. بیل جام معکوس معمولا برای حفاری در سطح پایین زمین طراحی شده است. بیل های جام جلو برای حفاری سخت در بالای سطح ماشین میباشند که قادر هستند فشار قابل توجهی به جام خود وارد کنند اما مصالحی که حفاری می شوند باید در حالت قرضه عمودی باشند. به عبارت دیگر به صورت عمودی به سطح زمین قرار بگیرند. بازو و جام حدود یک سوم وزن کل ماشین را دارند. بنابراین با در نظر گرفتن وزن مصالح در جام، این ماشین ها به نحوی طراحی می شوند که تعادل خود را حفظ کنند. معمولا این ماشین ها دارای چرخ زنجیری میباشند و سرعت آنها بسیار کم است.
بیل جام معکوس برای حفاری در زیر زمین استفاده میشود. این ماشین برای حفاری ترانشه، زیر زمین، پی و در مواردی که فضای کار محدود است، مناسب میباشد. در بعضی از انواع تا عمق هشت متری زیر ماشین قابل حفاری است. عمل حفاری با کشیده شدن بازوی جام به طرف ماشین انجام میشود.
بیل ها از لحاظ سیستم تولید نیرو به دو دسته مکانیکی و هیدرولیکی تقسیم می شوند.
در نوع مکانیکی(کابلی)، جام توسط یک کابل کششی به طرف ماشین کشیده میشود. یک کابل بالا برنده برای باز کردن زاویه تبر و امتداد دسته جام و بالا بردن و پایین آوردن تیر اصلی به کار میرود. در نوع هیدرولیکی این حرکات با سیلندرهای هیدرولیکی تامین می شود. علاوه بر این جام در انتهای بازو مفصل شده و توسط یک سیلندر هیدرولیکی در این نقطه قادر به حرکات مشابه مچ دست می باشد. امروزه تولید بیل های هیدرولیکی به شدت فزونی یافته و بیل های مکانیکی به ندرت مورد استفاده قرار میگیرند.

