تاثیرات نوسازی خانه در کیفیت هوای ساختمان

تاثیرات نوسازی خانه در کیفیت هوای ساختمان

دسترسی سریع به مطالب مقاله

تاثیرات نوسازی خانه در کیفیت هوای ساختمان

گروه مهندسی آنامیس با بهره برداری از مهندسین مجرب و فعال در حیطه معماری و عمرانی فعالیت می کند. به علت وسیع بودن صنعت ساختمان، در این مسیر متخصصین مختلفی به خانواده آنامیس ملحق شدند، تا ما بتوانیم در این مسیر هر چه بهتر به شما عزیزان خدمت رسانی کنیم.
تیم مهندسی آنامیس کلیه امور بازسازی و نوسازی در تهران و اطراف تهران را از طراحی سه بعدی تا اجرا با بهترین قیمت ها انجام می دهد.
لازم به ذکر است به علت گستردگی و رابطه تنگاتنگ آنامیس با تولیدکنندگان و واردکنندگان، تهیه تمامی مصالح به صورت دست اول و با بهترین قیمت صورت می گیرد. برای تماس با ما فقط کافی است بر روی شماره بالا کلیک کنید.
در ادامه شما را به خواندن این مقاله دعوت می کنیم:

حتما میدانید فرق دو اصطلاح نوسازی و بازسازی ساختمان چیست ؟ تاثیرات نوسازی خانه در کیفیت هوای ساختمان چیست ؟ نوسازی وقتی است که تغییراتی (چه جزئی و چه عمده) در جهت بهتر کردن همین ساختمان موجود صورت گیرد و اصطلاح بازسازی هم زمانی به کار میرود که ساختمانی از بیخ و بن تخریب شده و در زمین آن بنای جدیدی ساخته شود. البته این دو تعريف وحی منزل نیستند و شما می توانید هر کدام را جای دیگری بکار ببرید؛ ولی در این مقاله منظور از نوسازی همان است که ذکر شد.

وقتی خانه ای به هر دلیل تحت نوسازی قرار می گیرد، تغییرات ایجاد شده ممکن است کیفیت هوای داخل را تحت تأثیر قرار دهند.

تاثیرات نوسازی خانه به سه طریق می توان مشخص کرد

بازسازیها با تغییرات اصلا به انگیزه برطرف کردن مشکلات مرتبط با کیفیت هوای داخل صورت گرفته اند؛ مثلا نوسازی با تعمیرات زیرزمین به لحاظ صدمات ناشی از نشت آب، با نصب یک سیستم فیلتراسیون خاص برای برطرف کردن مشکل آلرژی.

تغییرات کیفیت هوای داخل به لحاظ وجود آلاینده ها در طول نوسازی ساختمان از قبیل انتشار ذرات آزبست، رنگ حاوی سرب، یا کپکهای موجود در حفره های دیوارها.

مشکلات مربوط به کیفیت هوای داخل ناشی از بکارگیری مواد یا سیستمهای اضافی در طول کار بازسازی مثلا گازهای متصاعده هنگام نقاشی با مواد مورد استفاده در نوسازی کف ساختمان و تاثیر کاهش تهویه طبیعی در نتیجه نصب پنجره های جدید.

تاثیرات نوسازی خانه

به حداقل رساندن ریسک

اغلب هنگام نوسازی خانه ها، ساکنین آنجا را ترک نمی کنند چون جایی را ندارند که بروند، و این مسئولیت پیمانکاران را در رعایت اصول بهداشتی بسیار سنگین می کند. این مهم است که بدانیم که نوسازی هر قسمت از خانه ضمن ایجاد استرس در ساکنین، آنها را نسبت به کیفیت هوای داخل نیز حساس تر می کند. بنابراین اگر پیمانکار تأسیسات مایل نباشد در حین یا پس از پایان عملیات نوسازی خانه از جانب ساکنین نفرین و بد و بیراه نثارش شود باید هنگام کار همه جوانب امر علی الخصوص تغییر کیفیت هوای داخل ناشی از تغییرات اجزاء سیستم گرمایش و سرمایش را در نظر داشته باشد،

به چند دلیل

اول اینکه تغییرات دستگاههای گرمایشی و سرمایشی (نوسازی با جابجایی آنها) آخرین کارهایی هستند که پس از امور ساختمانی از قبیل بنایی جزئی یا کلی و نقاشی خانه صورت می گیرند. لذا از دیدگاه ساکنین خانه مقصر اصلی در کیفیت نامطلوب هوای داخل کسی نیست جز پیمانکار تاسیسات!

دوم این که عملکرد دستگاههای تهویه مطبوع، دما و رطوبت را در داخل ساختمان تغییر می دهد و این تغییرات ممکن است موجب آلودگی هوای داخل یا تشدید آن در ناحیه مسکونی شود. مثلا در فصل پاییز هنگامی که کوره هوای گرم (یا مثلا سیستم گرمایش با هواساز) راه اندازی می شود، گرد و خاک و سایر آلودگیهای مربوط به نوسازی ساختمان در تابستان که روی اجزاء مختلف سیستم گرمایش نشسته است، همراه هوای گرم در تمام ساختمان پراکنده می شود. گرما خود باعث افزایش تصاعد گاز از مواد جدید و بالا رفتن رطوبت نسبی می گردد و ساکنین ساختمان ممکن است بوهای نامعمول و بعضا زننده ای را از کانالهای هوای گرم استشمام کنند.

راه حل

پیمانکار تاسیسات حتما باید از قبل راه حلی برای این مشکل در نظر بگیرد که این ممکن است استفاده از فیلترهای بهتر با سیستم های تهویه پیشرفته تر باشد. در غیر این صورت حداقل کاری که قبل از راه اندازی رسمی سیستم می توان کرد این است که ساکنین را از موضوع آگاه ساخته و آنها را برای مدتی کوتاه از ساختمان خارج و سیستم را موقتا با هدف برطرف کردن گرد و خاک و آلودگیها از دستگاههایی مثل کوره یا هواساز و سیستم کانال، راه اندازی نمود.

برای به حداقل رساندن مشکلات مربوط به کیفیت هوا باید نگرش پیمانکار تاسیسات خانه به مثابه یک سیستم باشد و این را به عنوان یک مفهوم علمی از چگونگی کار سیستم تهویه مطبوع به مشتری نیز تفهیم کند آن وقت است که ارتباط میان نوسازی خانه و تغییرات شرایط آسایش دمایی و رطوبتی هوا برای ساکنین قابل درک می شود.

تاثیرات بازسازی خانه در کیفیت هوای ساختمان

لزوم آگاهی از تاریخچه خانه

آگاهی پیمانکار از تاریخچه خانه و تاسیساتی که روی آن کار می کند با اطلاعاتی که از خود مشتریان می گیرد برای او بسیار مفید است. توجه خاص او باید معطوف سطوحی باشد که مشکل نم زدگی، نشت یا تقطير رطوبت دارند. خوشبختانه حتی اگر مشتری از تاریخچه خانه خود اطلاع درستی نداشته باشد، نشانه های تم زندگی سطوح و رطوبت اغلب خود به خود آشکارند؛

علائمی مثل ترک خوردگی رنگ دیوار، زایل شدن یا گوداب انداختن رنگ و بوی نا. متشابها، نشانه های وجود مشکل در جریان هوا نیز برای پیمانکار تأسیسات اهمیت دارند با چیزهایی مثل وجود دوده در اطراف هواکشهای گرد و خاک با دوده در اطراف دریچه های خروج با بازگشت هوا پیدایش حالتی مثل افتادن سایه روی کفهای مفروش در مجاورت دیوارهای خارجی و دیوارهای داخلی متصل به کانالهای برگشت هوا.

همچنین پیمانکار علاوه بر در نظر گرفتن امکانات بالقوۀ قبلی برای آلوده سازی هوا باید توجه خاصی هم به مواد جدیدی که ممکن است در حین عملیات نوسازی ساختمان به آنجا منتقل شده باشند مبذول دارد؛ چیزهایی مثل مواد شیمیایی، وسایل دفتری و اداری و خرت و پرت هایی مانند آن. حتی باید دقت کند که گاراژ سربسته خانه به درستی تهویه می شود یا نه.

بازسازی منزل

نکات مهم در نوسازی خانه که باید حتما مورد توجه پیمانکار تاسیسات قرار گیرند

یک کوره هوای گرم نو نسبت به یک کوره مستعمل با همان ظرفیت، حجم هوای بیشتری را با فشار استاتیک بزرگتر جابجا می کند. البته این افزایش جریان هوا في نفسه چیز خوبی است؛ اما می تواند موجب بالا رفتن حجم گرد و خاکی شود که روی سطح داخلی شیکه کانال می نشیند.

کاهش دمای هوای خروجی از دریچه ها نیز سبب می گردد که رطوبتی که به صورت بخار روی شیشه پنجره ها می نشیند، زایل نشود همچنین چنانچه لوله دود یک کوره هوای گرم با راندمان متوسط به یک دودکش قائم با کشش طبیعی متعلق به کوره ای با راندمان استاندارد با آبگرمکن متصل شود، دمای دود در دودکش کاهش می یابد و این ریسک پس زنی دود را افزایش می دهد.

چنانچه کانال کشی برگشت هوا دستخوش تغییرات با نوسازی می شود باید جنس کانالها و عایقها حتی المقدور همانی باشد که قبلا بوده و ساکنین به آن عادت دارند، چه در غیر این صورت ممکن است برخی از افراد نسبت به مواد جدید حساسیت یا آلرژی نشان دهند.

در صورت نوسازی اتاقها و آشپزخانه و هرگونه تغییر در محل چراغهای روشنایی و شدت نور، محل و ابعاد پنجره ها و غيره، حتما باید محل نصب قبلی ترموستات اتاقی فرمان دهنده به کوره هوای گرم، متناسب با وضعیت جدید تغییر داده شود.

تعبیه هود بزرگتر برای آشپزخانه ممکن است موجب پس زنی دود در دودکشهای با کشش طبیعی شود..

در زیرزمینی که قبلا مشکل بالا بودن رطوبت در تابستان را داشته است، چنانچه سیستم تهویه مطبوع فقط کمی بزرگتر از نیاز در نظر گرفته شود، به لحاظ عدم کفایت سیستم رطوبت گیری هوا، در تمام طول فصل تابستان در زیرزمین بوی پا استشمام خواهد شد.

در هرگونه تغییر و تحول در سیستم کانال باید به دقت مراقب بود که کانالها نشتی نداشته باشند. وجود نشتی در کانالها روی همه چیز اعم از فشار و دمای هوا تاثیر منفی گذاشته و در صورت عبور کانال از فضاهای آلوده، سبب انتشار آلودگی در کل ساختمان می شود.

چنانچه در نوسازی خانه، برای زیرزمین نیز اتاقهای نشیمن و خواب در نظر گرفته شده است باید در نظر داشت که مجاورت این انسانها با موتورخانه تاسیسات که در آن دود و گازهای حاصل از احتراق به هر حال وجود دارد ممکن است برای ساکنینی که بیماری آسم با آلرژی دارند خطرناک باشد. بنابراین با باید از خیر مسکونی کردن زیرزمین گذشت و یا برای تهویه آن و سالم سازی هوا فکر اساسی کرد.

0 0 امتیاز ها
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments